Persoanele seropozitive vor fi atenționate prin sms să își ia medicamentele

198
Persoanele seropozitive vor fi atenționate prin sms să își ia medicamentele - imagescahdnqvj-1346244530.jpg

Pacienții diagnosticați cu HIV/SIDA vor fi atenționați prin sms să își ia medicamentele și de asemenea, vor avea la dispoziție o linie telefonică specială, pentru consiliere, datorită a două servicii în premieră pentru România, lansate astăzi de UNOPA, scrie Mediafax.ro.
Prin serviciul de sms-uri, pacienții seropozitivi pot primi zilnic, gratuit, două mesaje pe telefonul mobil prin care să li se reamintească să-și administreze medicația. Potrivit Mediafax.ro, serviciul poate fi utilizat prin completarea unui formular existent pe website-ul
programului, www.viatacuhiv.ro, pacienții alegându-și astfel orele la care vor să le fie trimis sms-urile, conform calendarului de tratament stabilit de medic, precum și textul personalizat al mesajului pe care vor să îl primească.
De asemenea, prin Helpline-ul telefonic, persoanele cu HIV/SIDA care au nevoie de sprijin pot suna gratuit la 0800 800 141 sau pot trimite un e-mail la
[email protected], pentru a solicita asistență din partea consilierilor Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).


Citește mai mult…




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 29 August 2012
Stire din Social : Campanie de mediu la Mangalia
Miercuri, 29 August 2012
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, pe litoral
Pagina a fost generata in 2.5228 secunde