Peste 1,5 miliarde de euro pentru Autostrada Suspendată, cel mai scump proiect din istoria Capitalei

178
Peste 1,5 miliarde de euro pentru Autostrada Suspendată, cel mai scump proiect din istoria Capitalei - faza1aautostrazii84097600-1346349183.jpg

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru cel mai scump proiect de infrastructură din istoria Capitalei, scrie b365.realitatea.net. Primarul general, Sorin Oprescu, spunea la realegerea sa din 10 iunie că primul proiect de care se va ocupa acum, cu Consiliul General ce nu îi va mai fi ostil, va fi autostrada suspendată.
Autostrada suspendată este cel mai scump proiect din istoria Capitalei. Conform documentului prezentat executivului Capitalei, costul total al lucrării va fi de 6,83 miliarde lei, adică de 1,570 miliarde euro. Un studiu de fezabilitate precizează că finanțarea se va asigura din alocări bugetare sau din alte fonduri legal constituite.
B365.realitatea.net precizează că, din această sumă, 228 milioane de euro vor fi alocați pentru obținerea terenului, iar pentru proiectare și asistență tehnică vor fi alocați un milion de euro. Cea mai costisitoare lucrare de pe traseul închiderii Inelului Median al Capitalei, cunoscută și ca autostrada suspendată, o reprezintă tunelul pe sub Parcul Herăstrău, prezent în Studiu sub denumirea de Obiectiv Poligrafiei-Aerogării. Tunelul va costa 603 milioane euro, adică de trei ori costul Pasajului Basarab.

Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4715 secunde