Peste 10.000 de militari cu peste 1.700 de mijloace tehnice din 13 ţări aliate - la exerciţiul Saber Guardian

271
Peste 10.000 de militari cu peste 1.700 de mijloace tehnice din 13 ţări aliate - la exerciţiul Saber Guardian - mapn-1685100303.jpg
Peste 10.000 de militari cu peste 1.700 de mijloace tehnice din 14 ţări aliate vor participa la exerciţiul Saber Guardian 23 (SG23), care se va deschide luni, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă "Smârdan", a transmis, vineri, MApN.

Potrivit sursei citate, exerciţiul, care se va încheia pe 9 iunie, este condus de Comandamentul Forţelor Întrunite "General Ioan Emanoil Florescu" şi reprezintă "cea mai amplă şi complexă activitate multinaţională de instruire din acest an". El se va desfăşura în poligoane şi facilităţi militare de instruire din România.

Alături de ţara noastră, 12 ţări aliate participă cu efective şi tehnică de luptă pentru instruire la exerciţiul multinaţional SG23 - Albania, Bulgaria, Franţa, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii.

Principalele secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura în Centrul Naţional de Instruire pentru Luptă "Getica" din Cincu, judeţul Braşov, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Smârdan, judeţul Galaţi, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Babadag, judeţul Tulcea, Poligonul de tragere sol-aer din cadrul Şcolii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General Ion Bungescu" din Capu Midia şi Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din judeţul Constanţa.

Totodată, evenimente de instruire din cadrul SG23 se vor derula şi în facilităţile de instruire din Slobozia şi Borduşani, judeţul Ialomiţa, Vărsătura, judeţul Brăila, şi Frecăţei, judeţul Tulcea.

Saber Guardian 23 continuă seria de exerciţii începută în anul 2013 şi este conceput pentru intensificarea interoperabilităţii într-o gamă largă de misiuni pentru ţările membre NATO şi ţările partenere. Activităţile de instruire planificate cuprind deplasări terestre în cadru tactic, forţări ale cursurilor de apă, exerciţii tactice cu şi fără trageri de luptă cu tehnica tuturor categoriilor de forţe, paraşutări, precum şi activităţi cu specific medical de evacuare şi tratament al răniţilor.

SG23 este integrat în complexul de exerciţii Defender 23, planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi condus de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.417 secunde