În 2009, World Vision a strâns

Peste 100.000 de lei din contribuția de 2% pentru educația copiilor de la țară

392

Articole de la același autor

În anul 2009, World Vision România a derulat, sub sloganul "Să învățăm cu 2%", o campanie de strângere de fonduri în urma căreia a reușit să strângă peste 100.000 de lei de la contribuabilii români. Suma colectată va fi folosită pentru sprijinirea accesului la o educație de calitate pentru 167 de copii provenind din familii defavorizate din mediul rural.
Reamintim că în anul 2009, cu banii strânși din campania 2% a anului 2008, 185 de copii din mediul rural au beneficiat de sprijin educațional constând în plata transportului, rechizite și manuale școlare, haine și încălțăminte pentru a putea merge la școală, precum și de activități de socializare și consiliere organizate în cadrul proiectelor de educație derulate de organizație.
"Fondurile strânse în urma campaniei 2% din 2009 vor fi folosite tot în favoarea copiilor din mediul rural. Vom putea astfel asigura o parte din fondurile necesare pentru asistența socială, activitățile de consiliere, educaționale și de socializare care au drept scop integrarea și susținerea la școală a 167 de copii din programul menționat", a precizat Iuliana Speriatu, manager Marketing & Fund-raising World Vision România.

Campania continuă și în 2010
În anul 2010, campania 2% World Vision România va fi derulată în perioada martie – 15 mai. Ea va cuprinde și un concert caritabil eveniment pe data de 27 martie. Cauza campaniei rămâne aceeași ca și în anii precedenți - sprijinirea accesului la o educație de calitate pentru copiii din mediul rural. Până la 15 mai, fiecare salariat poate ajuta un copil din mediul rural să meargă la școală. Informații privind procedura de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, precum și formularele necesare, pot fi obținute de la administrațiile financiare sau precompletate cu datele World Vision de pe www.worldvision.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2122 secunde