Peste 120 de persoane, prinse muncind la negru

134

Articole recomandate

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a verificat, în luna februarie, 550 de agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza județului. 
"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii și securitatea și sănătatea în muncă a salariaților. Din totalul celor verificați, 89 au fost sancționați. Au fost aplicate 89 sancțiuni contravenționale, din care 83 amenzi, în valoare de 767.000 de lei și șase avertismente. De asemenea, au fost dispuse 620 de măsuri cu termen de remediere", a declarat directorul exe-cutiv al ITM Constan-ța, Eugen Bola. 
Potrivit acestuia, au fost depistați 43 de angajatori care prac-ticau munca nedecla-rată, cu un număr de 122 de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă. Pentru un agent economic cu un număr total de 13 persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecă-toria Constanța. 
De asemenea, inspectorii de muncă au mai identificat situații în care nu se ținea o evidență strictă a orelor de lucru prestate de salariați, nu erau acordate la timp drepturile salariale, nu se ținea o evidență a muncii suplimentare și la munca de noapte. 
Corpul de control Securitate și Sănătate în Muncă, din cadrul ITM, a verificat, tot în luna februarie, un număr de 310 angajatori, și a dispus 523 de măsuri de remediere a neconformităților constatate, aplicându-se 36 de amenzi în valoare de 151.000 de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2616 secunde