Peste 70% dintre internauții români comunică prin mesageria instant

109
Peste 70% dintre internauții români comunică prin mesageria instant - ddd-1579518444.jpg

Articole recomandate

Șapte din zece români (71%), utilizatori de internet, comunică zilnic prin intermediul serviciilor de mesagerie instantanee, cei mai mulți (82%) fiind din categoria tinerilor între 18 și 30 ani, relevă rezultatele celei de-a cincea ediții a studiului "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor", citate de Agerpres. Conform datelor, studiul anterior, efectuat în urmă cu doi ani (noiembrie 2017), arăta că doar cinci din zece români utilizatori de internet foloseau zilnic serviciile de mesagerie instantanee.

Analiza Exact Business Solutions scoate în evidență faptul că, în prezent, serviciile de mesagerie instantanee s-au bucurat de o creștere semnificativă în ultimii doi ani. În acest context, e-mail-urile urmează același trend ca și până acum, fiind în continuare utilizate de șase din zece români.

Potrivit sursei citate, tinerii de 18-30 ani sunt cei care utilizează serviciile de mesagerie instantanee în procentaj de 82%, iar în cazul adulților de 31-45 ani se constată o rată de utilizare de 70%, în timp ce în cadrul categoriei de vârsta 46-65 de ani procentajul utilizatorilor este de 60%.

În funcție de gen, peste trei sferturi dintre femei (77%) utilizează serviciile de mesagerie instantanee, față de 63%, în cazul bărbaților.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 1.072 de persoane, selectate din panelul Exact Business Solutions, care conține 50.000 de respondenți, chestionarul fiind administrat online. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4299 secunde