Peste o mie de persoane din Constanța și Tulcea au făcut gratuit testul HIV

380

Articole de la același autor

Peste o mie de persoane din Constanța și Tulcea au făcut gratuit testul HIV în centrele de testare rapidă deschise în Constanța și Tulcea de Fundația Baylor - Marea Neagră. Doar trei cazuri noi au fost depistate și două cazuri reconfirmate, după cum a declarat Ana Maria Schweitzer, directorul executiv al fundației.
Centrele de testare rapidă au fost înființate în luna noiembrie a anului trecut ca urmare a parteneriatului încheiat între Fundația Baylor și spitalele județene de urgență din Constanța și Tulcea.
Orice persoană poate afla, în 15 minute, dacă este sau nu infectată cu virusul HIV. La Constanța, cabinetul de testare rapidă funcționează în cadrul Policlinicii 1. Rezultatul este confidențial, testarea este nominală și, potrivit legislației, este întotdeauna însoțită de consiliere pre sau post testare cu evaluarea situațiilor de risc și explicarea rezultatelor. Indiferent dacă vor să se testeze sau nu, constănțenii se pot adresa centrului din cadrul Spitalului Județean Constanța pentru a obține informații și consultanță despre infecția HIV/SIDA.
Programul de lucru al cabinetului este luni, orele 8.00 - 12.00, miercuri, orele 12.00 - 17.00, și joi, orele 9.00 - 15.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7764 secunde