Piscina Riviera din Mamaia devine istorie. În locul ei ar putea fi ridicat un hotel cu 11 etaje

2876

Articole de la același autor

Renumita piscină Riviera din stațiunea Mamaia ar putea deveni istorie. O firmă din Constanța propune modificarea Planului Urbanistic Zonal pentru perimetrul unde se află piscina și hotelul Riviera, pentru a putea construi o clădire în imediata vecinătate a acesteia. Propunerile vizează însă și terenul faimoasei piscine, unde, în noile planuri apare o clădire cu parter și 11 etaje, pentru cazare turistică și alimentație publică.


Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Constanța se reunește, în cursul zilei de astăzi, pentru a lua în discuție mai multe propuneri de planuri urbanistice în diferite zone ale municipiului. Printre acestea, va fi analizată și solicitarea emiterii acordului de consultare publică Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de promenada Mamaia și alei carosabile, zona Riviera, inițiator fiind SC Alex Lux SRL.


Noul PUZ are în vedere o suprafață de 34.948 metri pătrați, între promenada de pe malul mării și bulevardul Mamaia. Utilizările admise se referă la funcțiuni de turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente individuale și colective, alimentație publică, comerț, funcțiuni sportive, funcțiuni de loisir, agrement, cultură, servicii financiar – bancare, sediu de birouri/firmă, agenții de turism, sănătate, spații verzi, parcaje la sol și multietajate.


Astfel, clădirile vizate, cele cu fața la promenadă, vor avea minimum 22 de metri înălțime și maximum 44 de metri, incluzând și Hotelul Riviera, care are 13 etaje. Rămâne în continuare, în zona respectivă, dar în spatele clădirilor de la promenadă, Hotelul Astoria, cu parter și trei etaje. Interesant este că pe planurile care prezintă situația actuală, între Hotelul Astoria și piscina Riviera apare un spațiu verde, care, pe hărțile pozate de Google Earth se vede că este parcare. Tot spațiu verde este considerat, în acte, și terenul din fața celor două corpuri ale Hotelului Astoria, despre care se știe că este parcare amenajata și care, de asemenea, poate fi observată în fotografiile de pe Google Earth.


Construcții noi, cu vedere la mare
Conform propunerilor de mobilare urbanistică și schițelor care sunt deja atașate documentației, terenul pe care se află și care împrejmuiește piscina Riviera este considerat edificabil și pe el va fi ridicată o clădire cu parter și 11 etaje, cu înălțimea de 44 de metri. Aceasta va avea funcțiune de cazare turistică și alimentație publică. Alături, pe latura dinspre aleea de acces, pe actuala clădire cu parter, destinată alimentației publice, va fi ridicat un imobil cu șase etaje. La parter va fi recepția și restaurantul, iar etajele 1 până la 6 vor fi pentru cazare turistică, cuprinzând 46 de unități locative. Regimul de înălțime propus este de maximum 25 de metri.


Potrivit noului PUZ, staționarea autovehiculelor va fi asigurată în interiorul parcelei pentru care se solicită autorizația de construire, sau pe o altă parcelă, prin concesionare sau vor fi achiziționate spațiile de parcare din spațiile publice de parcare existente sau în curs de realizare. Numărul minim al locurilor de parcare necesare va fi stabilit în funcție de destinația și de capacitatea construcției, conform regulamentului local.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2744 secunde