Plaja, transformată în arenă privată

653
Calea de acces spre plaja Năvodari este blocată de complexul rezidențial Marina Regia Residence Năvodari.

Poartă la intrare, poartă la ieșirea spre plajă. În timpul sezonului estival, sectorul de plajă închiriat de SC Tracon SRL în urma unei licitații publice era delimitat de panouri prin care eram avertizați că este o "plajă privată". Totodată, eram "avertizați" că tulburarea de posesie se pedepsește. După ce-am publicat un articol în care aduceam la cunoștința opiniei publice despre abuzurile acestei firme, panourile au dispărut. Însă, așa cum lupul își schimbă părul dar năravul ba, pe același sector de plajă am descoperit zilele trecute trei tribune. Sunt construcții definitive, care ar fi trebuit demolate imediat de către administratorul plajelor, respectiv Direcția Dobrogea Litoral Apelor Române. Pun pariu că niciun inspector de plajă nu a călcat pe plaja respectivă și, dacă a călcat, a ținut ochii închiși.
Poarta de ieșire din complexul rezidențial din Năvodari era păzită de un angajat al firmei Tracon. Omul nu ne-a putut da prea multe relații despre tribunele de pe plajă.
Pe plajă se puteau zări urmele recente ale roților autoturismelor. "A ieșit cineva din complex", ne-a lămurit paznicul. La o distanță de câțiva metri zărim alte panouri.
Ne apropiem să vedem ce "avertismente" primim pe timpul iernii de la chiriașii plajei. Culmea, era interzis pe plajă accesul cu autoturismele.
Nu este singurul exemplu de agent economic care se consideră stăpân pe plajă. Inspecția Apelor Române nu s-a făcut deloc simțită pe domeniul public de interes național. Conducerea Apelor Române ar trebui să nu uite faptul că sunt administratori ai plajelor și pe timpul iernii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7719 secunde