Plaje de pe litoral, pregătite pentru sezonul rece

247

Articole de la același autor

Echipele Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au demarat montarea de garduri de stuf pentru protejarea porțiunilor de plajă, în mai multe staţiuni.

„Pe plajele din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia au fost amplasate deja 2.500 metri liniari și urmează încă aproximativ 2.000 metri liniari de garduri din stuf pentru a mai stopa din efectele eroziunii eoliene. De asemenea, în stațiunea Eforie Nord, colegii noștri de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Constanța vor amplasa până la limita cu șantierul (unde au loc lucrările de îndiguire și lărgire a plajelor) 800 metri liniari și cam tot atât în localitatea Costinești. Alți 600 de metri liniari vor fi puși în stațiunile Neptun și Jupiter”, precizează reprezentanţii ABADL.

Potrivit acestora, lucrările de conservare a plajelor pentru sezonul rece se estimează că vor fi finalizate în perioada 15 – 30 noiembrie 2021. „În fiecare sezon rece, lucrătorii Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral montează garduri de stuf în zonele cu eroziune eoliană accentuată, în conformitate cu îndrumările din studiul și proiectul realizat de Institutul Național de Cercetări Marine «Grigore Antipa», intitulat «Protejarea depozitelor de nisip ale plajei emerse contra acțiunii directe a vântului în sezonul rece»”, mai spun reprezentanţii ABADL. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5427 secunde