Plajele la control! Gata cu cumetriile, contractele date pe sub mână și bătaia de joc pentru turiști!

3607
2
De ani de zile, turiștii, dar și constănțenii se plâng că plajele de pe litoralul românesc au devenit proprietatea privată a unor afaceriști care fac ce vor ei și cum vor ei, care le iau cearceaful de plajă celor care nu vor să plătească șezlong, care își bat joc de oameni și nu vor decât să-i jecmănească. Se pare că vestea a ajuns, în sfârșit, și la urechile mai marilor din ministere, hotărâți acum, în al 12-lea ceas, să redea plajele oamenilor veniți în vacanță.


Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristina Pașca Palmer a anunțat că plajele au intrat în atenția autorităților de la București și că încep controale la sânge. Vestea vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, directorul Adminis-trației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, George Papari, a solicitat să fie suspendat din funcție, fiind cercetat de DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese, tocmai în legătură cu licitații trucate pentru plaje și contracte acordate, direct, firmei tatălui său.


"Începând cu data de 26 iunie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Națională «Apele Române», va organiza acțiuni de inspecție și control pe plajă, atât pentru creșterea gradului de confort al turiștilor, cât și pentru asigurarea unui grad adecvat de curățenie a plajelor. Astfel, până la finalul sezonului estival, pe litoral vor acționa echipe mixte de control formate din inspectori de specialitate de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) și din cadrul celorlalte administrații bazinale din țară, împreună cu jandarmi și polițiști din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Aceștia vor fi coordonați de un inspector de gospodărire a apelor din cadrul Inspecției Apelor - ANAR", se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Ministerului Mediului.


Peste trei sute de contracte pentru 68,9 km de litoral


În conformitate cu OUG nr. 19/2006 (actualizată) privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre și controlul acti-vităților desfășurate pe plajă, echipajele de control vor verifica modul de desfășurare a activităților turistice pe plajă, având în vedere că ABADL are în derulare un număr de 283 de contracte comerciale și 53 de contracte în stadiul de adjudecare. Lungimea totală de plajă administrată de ABADL este de 68,9 km, din Vama Veche, până în Năvodari.


Construcții ilegale și plaje reabilitate, cu taxă


"Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în urma verificărilor întreprinse de Inspecția Bazinală din cadrul ABADL la sectoarele de plajă amenajate pentru sezonul estival 2016, inclusiv a suprafețelor reabilitate din fonduri europene, s-a constatat exis-tența unor construcții provizorii (demontabile) în diferite stadii de execuție fără a fi autorizate, dar și folosirea plajelor reabilitate în scop turistic. Toți operatorii de plajă aflați în această situație au primit notificări pentru remedierea imediată a neregulilor", mai precizează reprezentanții Ministerului Mediului.


Reamintim că pe plajele reabilitate, atât în Mamaia cât și în Eforie, au apărut șezlonguri încă dinainte de mini-vacanța de Rusalii, taxa de închiriere a unui șezlong cu tot cu umbrelă variind între 15 și 25 de lei.


Comentează știrea

mm
23 iunie 2016
m

Degeaba.Vorbe.Daca vrei sa pui cearceaful vin baietii cu ceafa groasa si creierul acasa si ti-o iei.Practica asta ilegala nu va disparea niciodata.De acolo se scot bani multi si au de unde sa dea spaga.

viorel
6 august 2016
umbrele pe plaja

la plaja de la universitate extinsa pe bani europeni, propreietarii de umbrele inainteaza in fiecare zi cu cativa metri spre apa, ma intreb cat va mai dura pana la ocuparea in totalitate a plajei, boala veche in Romania nimeni nu respecta legea iar cei ce trebuie sa supravegheze aplicarea ei se fac ca nu vad abuzurile

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4611 secunde