Plantări de toamnă, la Constanţa. Peste 600 de arbori, pe străzile din oraş

267
Plantări de toamnă, la Constanţa. Peste 600 de arbori, pe străzile din oraş - xplantari-1637152406.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din municipiul Constanţa au demarat, săptămâna aceasta, plantările de toamnă. Perdeaua verde de pe bulevardul Tomis a fost îmbogătiță cu 140 de salcâmi. Acțiunea de plantare a fost realizată ținând cont de particularitățile climei și solului. Salcâmul face parte din categoria arborilor cu lemn de esență tare, având o rezistență bună la ger și secetă.

„Primăria Constanța va continua înverzirea a cât mai multor zone din oraș, astfel încât să ne putem bucura de un oraș mai sănătos și de un aer curat. Atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, vor avea loc mai multe acțiuni de plantare inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi. Peste 600 de copaci vor fi sădiți pe aliniamentele stradal și în parcuri, prin programul derulat de administrația locală. Vor fi plantați arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides(Arțar), Prunus mahaleb(Vișin turcesc) și Betula ssp(Mesteacăn)”, transmit reprezentanţii autorităţilor locale.

Aceştia fac apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și dacă văd persoane care distrug, rup sau fură copacii, să sesizeze acest lucru la numărul de telefon 0241/550.055, de la Dispeceratul Primăriei Constanţa, și 0241/484.205 și 0341/922, de la Direcția Generală Poliția Locală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2436 secunde