Plata unei mese în oraș. Ar trebui să plătească doar bărbatul?

178
Plata unei mese în oraș. Ar trebui să plătească doar bărbatul? - plata-1696592075.jpg

Articole de la același autor

O platformă de rezervări online lansează un studiu foarte interesant care ne dezvăluie că, deși sunt tot mai dese cuplurile ce împart egal nota la restaurant, opinia generală continuă să fie că bărbații trebuie să achite masa în întregime. Potrivit analizei, cei mai mulți români, aproape un sfert din respondenți, consideră că bărbatul trebuie să plătească nota unei cine romantice. Defalcat pe sexe, 39% dintre bărbații respondenți la sondaj sunt de această părere și 27% dintre femei.

Se pare că doar 1% dintre românii implicați în analiză consideră că femeile ar trebui să plătească nota la o masă în cuplu. Dintre aceștia, o singură persoană este femeie. Mai mult decât atât, jumătate dintre bărbații care nu au un loc de muncă cred că ei ar trebui să achite masa la restaurant.

Din punct de vedere al statutului marital, majoritatea bărbaților susțin că ei trebuie să plătească nota indiferent dacă sunt singuri, într-o relație sau căsătoriți. Excepție fac bărbații divorțați sau separați. Aproape jumătate dintre ei consideră că cina romantică ar trebui să fie suportată de persoana care invită.

La polul opus, se află femeile divorțate sau separate. Cele mai multe dintre ele (42%) cred că nota ar trebui să fie plătită de el. În cazul femeilor căsătorite și al celor care trăiesc cu un partener, aproximativ un sfert afirmă că plătește bărbatul. În ceea ce privește bugetul, cele mai multe femei, aproape jumătate dintre respondente, consideră acceptabilă suma de 100-200 lei pentru o cină romantică. Bărbații însă, în proporție de 35%, văd potrivită suma de 200-300 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5151 secunde