Ploaie și temperaturi de primăvară, la Constanța

252
Meteorologii au anunțat, pentru astăzi, cod galben de ninsori și viscol pentru jumătate din România, la Constanța însă vom avea doar ploi intense și vânt puternic. Temperaturile se mențin destul de ridicate așa că precipitațiile vor fi la noi sub formă de ploaie.

Astăzi, la Constanța, va ploua, vântul va sufla dinspre sud, iar maxima termică va atinge 11 grade Celsius. Peste noapte ploaia se va mai intensifica, dar vântul se va mai potoli. Termometrele vor indica minimum 6 grade Celsius. Sâmbătă și duminică va ieși însă soarele și vom avea valori termice de primăvară. Iar luni am putea avea chiar și 15 grade Celsius.

În restul țării, revine iarna. Conform avertizării meteo, pe parcursul zilei de vineri, 18 ianuarie, va ninge în județele Suceava, Neamț, Botoșani, Bacău, iar în județele Iași, Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte, favorizând depuneri de polei. În cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, în special pe creste, viscolind și spulberând zăpada. 

În Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări locale, temporare, cu viteze mai mari în sud și sud-est, unde rafalele vor depăși 50 de km pe metru pătrat. 

Tot de astăzi, intră în vigoare o avertizare cod galben și pentru vestul țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă va ninge în Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Olteniei și al Munteniei. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu peste 90 de km pe oră, și va avea intensificări temporare, și cu viteze de 55 - 60 de km pe oră îndeosebi în Moldova, Crișana și Banat - viscolind și spulberând zăpada. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013
Stire din Social : Vreme înnorată și geroasă, în week-end
Pagina a fost generata in 0.3744 secunde