Ploi și vijelii în toată țara, până sâmbătă dimineață

263
Ploi și vijelii în toată țara, până sâmbătă dimineață - ploi-1631866844.jpg
Vremea va fi instabilă în toată țara și vor fi perioade cu ploi torențiale și vijelii, până sâmbătă dimineață, au anunțat vineri meteorologii. În București, probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte spre seară.


Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo privind cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului, pentru intervalul vineri, ora 10:00 – sâmbătă, ora 10:00.


Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul țării. În centru, sud-vest și pe alocuri în restul țării, după-amiaza și noaptea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30-40 l/mp.


Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2911 secunde