Ploile torențiale au inundat Constanța! Urmează o perioadă cu precipitații abundente

873
Ploile torențiale au inundat Constanța! Urmează o perioadă cu precipitații abundente - dsc0818-1494260052.jpg

Articole de la același autor

Mai multe runde de ploi torențiale au măturat, ieri după-amiază, județul Constanța. Meteorologii au emis cod galben imediat după prânz, însă au fost nevoiți să îl prelungească și spre seară, pe măsură ce aversele s-au extins.


Cel mai tare a plouat în sudul litoralului și, din fericire, în zonele de câmp, unde culturile aveau nevoie mare de apă. Potrivit directorului Centrului de Meteorologie Dobrogea, Marius Coțofan, în județul Constanța, deși can-titatea de apă nu a fost mare, a căzut într-un timp foarte scurt, ceea ce a cauzat și ceva probleme în oraș. 


"La stația de pe bulevardul Mamaia, s-au înregistrat 12 litri pe metru pătrat. Însă în zonele Agigea și Techirghiol au fost între 35 și 50 de litri pe metru pătrat. La Constanța, probleme mari apar atunci când avem între 25 și 30 de litri", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Centrului de Meteorologie Dobrogea. 


Cu toate acestea, la Dispeceratul RAJA s-au înregistrat 19 reclamații din oraș și câteva din Eforie Nord, privind sistemul de canalizare stradal. "Au fost mobilizate 36 de echipe de intervenție dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere - 16 în municipiul Constanța și 20 în restul județului. În Constanța, cele mai multe reclamații au vizat zonele Faleză Nord - strada Petru Vulcan, Palas - strada Moților, Coiciu, Km 5 - străzile Mugurului și Micșunelelor, zona centrală - strada Călugăreni și Atelierelor, CET - bulevardul Aurel Vlaicu, Delfinariu - strada Ahile Mihail. Și în Eforie Nord au fost înregistrate reclamații privind sistemul de canalizare stradal, de pe strada Tudor Vladimirescu", a precizat purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.


Plouă și în week-end


Vestea proastă este că ploile vor continua și în cursul zilei de astăzi. "Vom avea o nouă perioadă de instabilitate, cu averse însoțite de descărcări electrice. De asemenea, ploile vor continua și noaptea", a mai spus Marius Coțofan. Tocmai de aceea, reprezentanții RAJA fac un apel către abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare să sesizeze toate avariile apărute la numărul de telefon 0241/924, de la dispeceratul societății.


De asemenea, și în week-end este posibil să mai avem o repriză de ploi abundente. Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni, până pe 20 mai, va avea loc un proces de răcire a vremii, astfel încât valorile termice vor deveni mult mai scăzute decât normele perioadei. Maximele diurne vor scădea de la 18 la 12 grade, iar minimele nocturne, de la 11 - 12 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, pe 10 - 11 mai. Ulterior, se va mai încălzi, ajungând la 17, 18 grade ziua și 12, 13 grade noaptea.


Săptămâna viitoare, temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va avea valori maxime, în medie regională, între 18 și 20 de grade și minime între 9 și 11 grade. Este posibil ca doar izolat și trecător să mai fie ploi de scurtă durată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 16 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Ploaia face ravagii pe șosele. 14 victime!
Pagina a fost generata in 1.28 secunde