Polarisul ne arde aproape dublu față de Alba Iulia sau Arad. De ce plătim cel mai scump gunoi din țară?

2277
13
Polarisul ne arde aproape dublu față de Alba Iulia sau Arad. De ce plătim cel mai scump gunoi din țară? - fotofondpolaris-1450287435.jpg

Articole de la același autor

De câțiva ani, constănțenilor le-a fost triplată taxa de habitat. Au trecut peste șocul inițial, au înghițit în sec și au plătit cât li s-a cerut: 3 lei de persoană pe lună, pentru cei cu venituri foarte mici, 4 lei pentru cei cu venituri mici, 5 lei pentru cei cu venituri medii, 8 lei pentru cei cu venituri ridicate și 10 lei cu venituri mari și foarte mari. 


Unii au găsit tertipuri și au putut să scoată de la taxe și impozite câte o persoană sau două, pentru a nu plăti întreaga sumă, alții au plătit eșalonat sau au făcut economii de la altele pentru a-și putea achita taxa pentru gunoi.


Și poate nimeni nu ar fi spus nimic de rău dacă orașul ar fi sclipit de curățenie, dacă nu am fi zărit mormane de gunoaie la colț de stradă, fie că este într-un cartier sau chiar în centru. Dacă nu am fi simțit mirosurile pestilențiale în toiul verii sau dacă am fi găsit coșuri de gunoi la tot pasul, goale, nu care să dea pe-afară, întregi, nu sparte sau topite. Mai mult decât atât, în ultima perioadă se fac tot felul de anchete despre contractul dintre Primăria Constanța și firma de salubrizare Polaris M Holding.


12 lei la Bacău și 5,97 lei la Alba


Botezată în toate felurile, taxă de gunoi, taxă de salubrizare, taxă de habitat, această taxă este percepută în toate orașele din țară. Dacă în județul nostru, cel mai mare cuantum este de 10 lei, în municipiul Constanța, există mari orașe unde taxa este aproape la jumătate. Dacă la Iași este percepută o taxă de 10,8 lei, la Alba Iulia, unde operează tot Polaris, consumatorii care au contract direct cu această firmă plătesc numai 5,97 de lei, de persoană, pe lună. La Arad, unde operează tot Polaris, taxa este de 6,39 de lei pe lună, iar la Cluj, unde sunt două firme de colectare deșeuri, taxa este de 6,79 de lei pe lună, de persoană.


Puțin peste 7 lei plătesc și locuitorii orașului Galați, unde, anul acesta, taxa a crescut de la 56 de lei pe an, la 86 de lei pe an, de persoană, ceea ce înseamnă un cuantum de 7,1 lei pe lună. Și în București, indiferent de sector, taxa de habitat este tot de 10 lei, cât este cuantumul maxim la Constanța.


Recent, Polaris s-a extins și în județele Teleorman și Timiș. În Teleorman, autoritățile locale au instituit o taxă de 10 lei pentru toți cei care nu au contracte de colectare a gunoiului cu Polaris, care percepe o taxă de 6,5 lei. Astfel, o mare parte din cei fără contracte au preferat să încheie contract cu Polaris și, astfel, să plătească mai puțin.


Primăria menține aceleași cuantumuri!


Conform proiectului de Hotărâre al Consiliului Local Constanța pentru bugetul anului 2016, taxa de habitat se redenu-mește, devenind taxă de salubrizare și vor fi menținute aceleași cuantumuri ca și în 2015. Ședința de Consiliul Local va avea loc vineri, pe 18 decembrie.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Luk
17 decembrie 2015
Ehei

Pe zi ce trece ma dezamagiti in calitate de ziaristi angajati ai Cuget Liber! Aceste subiect ca multe altele nu se intampla de anul acesta ci de f mult timp! De ce nu scriati aceste articole cand tandemul penal Mazare - Constantinescu era la putere? De asta am ajuns unde am ajuns din cauza duplicitarismului unor ziaristi pupincuristi!

petrica
17 decembrie 2015
asa este normal

asa este normal ,cine sa plateasca blocurile pentru tigani,cine sa le plateasca apa,curentul ca doar ei sunt saraci au numai drepturi ,blestemati fie cei care au avut ideia si cei care o pun in practica de a face asa o porcarie

Constantean
17 decembrie 2015
Platim si pentru Mamaia

Pretul pentru curățenie e mare pentru că plătim si pentru stațiunea Mamaia. In schimb nu avem autobuz Constanta - Mamaia si nici Constanta - Năvodari.

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Pintea
17 decembrie 2015
Iesiti la vot la alegeri

In Constanta toate utilitatile sunt scumpe nu doar gunoiul.Pretul apei potabile: București - 5,75 ; Iași - 3,97 lei;Craiova - 3,82 lei; Timișoara - 3,53 lei. In Bucuresti canalizarea este 1 leu și 28 de bani pentru fiecare metru cub de apă potabilă utilizat. In Constanta pretul apa potabila plus canalizare 10 lei.Niciunde in tara pretul canalizarii nu este mai mare de 2 lei ,noi platim 4 lei adica cat platesc craiovenii pe apa curata. In Bucuresti taxa anuala pentru un loc parcare : Taxa pentru inchirierea locului de parcare variza în funcție de zonă:-zona A - 77 lei/an;-zona B - 58 lei/an;-zona C - 48 lei/an. In Constanta 180 lei/an. Pret gigacalorie subventionata :Bacău - 154 de lei; Cluj Napoca - 165 de lei; Deva - 179 de lei; Botoșani/ Vaslui -180 de lei; Buzău – 185 de lei.In Constanta 250 lei/an. In lunile noiembrie si decembrie despotii nu au dat pachetele de alimente ,insa le vor distribui la anul luna de luna pana la alegeri.Acolo se duc banii nostrii stimati constanteni in pomeni electorale in balciurile care se vor organiza la anul.Daca vom iesi la vot cu totii si vom spune parintilor sa nu mai voteze coruptii deoarece pachetele de alimente si subventiile sunt platite tot de ei atunci vom realiza schimbarea ,daca nu vom boci inca patru ani degeaba.

criticonline
17 decembrie 2015
Bravo Pintea !

Ma lupt de mult cu RAJA pentru tariferele mari; incerc de mult sa modific contractul cu ei , in primul rind pentru ca nu trebuie sa fie egala cantitatea de apa consumata cu cea reziduala; ce facem cu apa cu care udam florile din gradina !? pentru ca ea nu se duce la canalizare !... nu se respecta termenul de primire factura in concordanta cu termen de scadenta factura ... si multe alte clauze aberante din contract, cum ar fi : trecerea la consum pausal cind reclami apometru defect, aproximarea consumului cu cel din aceiasi luna cu un an in urma .cind nu ai apometru montat ( desi e obligatia RAJA sa-l monteze ) din varii motive...........

victor
17 decembrie 2015
autobuz mamaia, da

dar de ce sa ai autobuz spre navodari??? ce are sula cu prefectura???? e un oras de sine statator, nu trebuie deservit de ratc !!!!!! asa vreau si eu spre adamclisi, de exemplu.....

Răspuns la: Platim si pentru Mamaia
Adăugat de : Constantean, 17 decembrie 2015
Pretul pentru curățenie e mare pentru că plătim si pentru stațiunea Mamaia. In schimb nu avem autobuz Constanta - Mamaia si nici Constanta -...
Petru Timis
17 decembrie 2015
Polarisul ne ...arde

Un comentariu corect si de actualitate . Mai mult , eu spun ca este generalizat ... " in cea mai mare parte ( spun asa ca sa nu-mi fac de lucru cu multi " dobitoci " ) , tara este guvernata de neavenitii care au sedus si mai seduc abil votantii , oamenii simplii .

Răspuns la: Ehei
Adăugat de : Luk, 17 decembrie 2015
Pe zi ce trece ma dezamagiti in calitate de ziaristi angajati ai Cuget Liber! Aceste subiect ca multe altele nu se intampla de anul acesta ci de f...
DNAAaaaa
17 decembrie 2015
Din cauza CORUPTIEI si a legilor proaste facute de parlamemtari ca martin, mazare, intr-un cuvant niste g ......i

Ceea ce scrie Pintea ar trebui sa publice Cugetul zi de zi pana vor lua masuri si vor intra in normalitate. Nu noi trebuie sa facem zi de zi zeci de comentarii, ci ziaristii si procurorii trebuie sa se ocupe de aceste lucruri anormale si sa le REZOLVE cat mai repede.

Dorel de Romania
17 decembrie 2015
Pentru Pintea

Omule în general ai dreptate, dar în legătură cu prețul gigacaloriei nu înțeleg cine te obligă să rămâi "clientul" hoților de la RADET. Cu un mic efort financiar (fără împrumut la hoții de la bancă) poți să scapi de ei și să-ți montezi o centrală de apartament cu condiția să ai apartamentul izolat termic inclusiv geamuri termopan. Eu așa am făcut și de 4 ani plătesc factura de gaz pentru cele 5 (cinci ) luni de iarnă în medie pe lună 176 lei pentru căldură/apă caldă la discreție/aragaz. Pe timp de vară plătesc factura la gaz în medie 16 lei pe lună pentru apă caldă și aragaz. Povestea borfașilor de la RADET precum că se va scumpi gazul și nu mai rentează o centrală de apartament e o gogoașă, pentru că CET-ul merge tot cu gaz și dacă se va scumpi gazul se va scumpi și gigacaloria, logic . Dacă CET-ul îndrăznește să treacă pe păcură, gigacaloria se va dubla ca preț. Păcura e mult mai scumpă decât gazul. Dacă nu aveți apartamentul izolat termic, inclusiv geamuri termopan veți plăti destul de mult factura la gaz și nu merită să vă montați centrală de apartament.

Răspuns la: Iesiti la vot la alegeri
Adăugat de : Pintea, 17 decembrie 2015
In Constanta toate utilitatile sunt scumpe nu doar gunoiul.Pretul apei potabile: București - 5,75 ; Iași - 3,97 lei;Craiova - 3,82 lei;...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.9853 secunde