Polei pe șosele! Cum să conduci în siguranță

184
Polei pe șosele! Cum să conduci  în siguranță - polei-1520176673.jpg

Articole de la același autor

În aceste zile, meteorologii au anunțat un fenomen meteo care poate părea banal, dar este extrem de periculos pentru conducătorii auto care nu îl iau în considerare. Poleiul se formează atunci când ploaia întâlnește o suprafață rece și îngheață instantaneu, fie că e vorba de metal sau de asfalt, pe fondul unor fronturi atmosferice mai calde.

O mare importanță o au anvelopele în aceste condiții meteo, care trebuie să fie de iarnă. În primul rând pentru că așa prevede legislația și în al doilea rând pentru că vă pot salva viața. Nu faceți greșeala să umblați la presiunea anvelopelor, riscați să pierdeți și mai mult controlul autovehiculelor, mașinile având tendința să derapeze mult mai ușor când aveți presiunea sub nivelul recomandat.

Pericolul este cu atât mai mare atunci când acest fenomen meteo nu este luat în calcul, având în vedere că acesta nu se produce de obicei când sunt temperaturi scăzute, dând impresia că ne deplasăm doar pe un carosabil umed și nu unul înghețat, acoperit de polei.

"În trafic folosiți o viteză adecvată, care să vă permită oprirea în condiții de siguranță și folosiți cât mai mult frâna de motor, adică trecerea dintr-o treaptă superioară de viteză în una inferioară. Asigurați-vă că anvelopele au presiunea normală și nu prezintă deteriorări care vă pot pune în pericol în trafic, pe dvs. sau pe ceilalți conducători auto. Păstrați o distanță față de autoturismele din fața dumneavoastră care să vă permită oprirea în astfel de condiții. Nu faceți manevre bruște, altfel riscați să intrați în derapaj", vă sfătuiesc polițiștii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6353 secunde