POLIȚIA A EMIS O ATENȚIONARE PENTRU UTILIZATORII FACEBOOK

6206
POLIȚIA A EMIS O ATENȚIONARE PENTRU UTILIZATORII FACEBOOK - facebookfriendsftr-1498716812.jpg

Articole recomandate

Poliția Română a lansat un apel către toți utilizatorii de Facebook, pe care i-a îndemnat să fie foarte atenți la persoanele din partea cărora primesc cereri de prietenie, cu referire la furturi de identitate sau alte atacuri virtuale.


În mesajul postat pe pagina de Facebook, Poliția a întocmit o listă cu sfaturi în cazul în care sunt primite cereri de prietenie de la persoane necunoscute, potrivit Digi24.


"Profilurile de Facebook pot fi false și pot ascunde în spatele lor persoane rău intenționate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate și alte atacuri virtuale.


Pentru depistarea unui profil de Facebook fals, vă recomandăm:


- Interesați-vă dacă vreuna dintre cunoștințele voastre comune s-a întâlnit vreodată cu persoana respectivă;


- Cu ajutorul motoarelor de căutare puteți afla detalii despre persoanele care vă solicită prietenia, fiind cu atât mai ușor, atunci când pretinde că a studiat la vreo școală de renume sau are o funcție la o companie cunoscută;


- Examinați fotografiile și albumele cu atenție. O persoană reală va avea de obicei fotografii cu prietenii și familia și a făcut comentarii la alte fotografii ale persoanelor cunoscute în legătură cu evenimente la care au participat împreună;


- Observați dacă este etichetat în alte postări ale prietenilor.


Chiar dacă este o persoană reală, nu trimiteți niciodată fotografii personale celor pe care nu îi cunoașteți", se mai arată în atenționarea poliției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.088 secunde