Poluare cu păcură în cartierul Km. 4-5

484
Poluare cu păcură în cartierul Km. 4-5 - 1aa2e91b77ea85e1c8846c89ee6e874d.jpg
Sâmbătă, 30 octombrie, în jurul orei 22,00, în urma unei avarii la conducta de transport păcură aparținând Oil Terminal, în apropierea străzii Theodor Speranția, câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare pluvială de pe stradă. Imediat, la fața locului au ajuns reprezentanții ISU Dobrogea, S.C. RAJA S.A. Constanța și Oil Terminal, care au și demarat acțiunile de depoluare. În urma intervenției rapide, s-a reușit delimitarea zonei poluate, în sensul că au fost închise vanele de legătură cu stația de pompare SP0 și Stația de Epurare Constanța Sud, astfel că cele două locații nu au fost afectate de poluare.
Cantitatea de produs petrolier scursă în sistemul de canalizare pluvială a ajuns în acvatoriul portuar prin dana 84, în zona Convex, unde Administrația Portului Constanța a montat baraje antipoluante. Pe strada Theodor Speranția, cei de la Oil Terminal au intervenit cu materiale absorbante și au vidanjat sistemul de preluare a apelor pluviale din zonă.
"În urma cercetărilor efectuate împreună cu reprezentanții Direcției Apelor Dobrogea-Litoral, se va stabili cantitatea de produs petrolier scursă. În cursul zilei de duminică, 31 octombrie, s-a lucrat intens pentru depoluarea și ecologizarea sistemului de preluare a apelor pluviale și a acvatoriului portuar, dana 84. Respectând principiul european «Poluatorul plătește», toate aceste acțiuni, dar și materialele absorbante necesare vor fi suportate financiar de către Oil Terminal", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Stire din Social : Ferea! Cade stâlpul!
Pagina a fost generata in 1.6092 secunde