Poluarea din Constanța ar putea atrage sancțiuni UE

365
1
Poluarea din Constanța ar putea atrage sancțiuni UE - fa885ef56bc066949a4f1d8fbbe72aed.jpg
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, cere primăriilor din orașele mari să se implice de urgență pentru luarea de măsuri în vederea combaterii poluării. Ministrul a anunțat că a primit o notificare de la Uniunea Europeană din cauza calității aerului, ce ar putea fi urmată de sancțiuni.
În urma măsurătorilor efectuate în 17 județe, printre care și Constanța, s-au constatat depășiri ale valorilor minime de poluare. "Primăriile care nu îndeplinesc prevederile pot fi amendate cu sume de la 10 milioane la 15 milioane de lei", a declarat ministrul. Acesta a cerut respectarea programelor de gestionare și realizarea celor deja aprobate.
Reamintim că Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a constatat, recent, depășiri mari ale valorilor limită medii zilnice pentru pulberile respirabile în oraș. Zona cea mai afectată este Casa de Cultură unde se înregistrează depășiri ale valorii medii anuale pentru bioxidul de azot.
La finele anului 2009, fiecărui constănțean îi revenea 1,97 mp de spațiu verde. Asta în timp ce normele europene prevedeau ca, până în 2010, să dispunem de 26 de metri pătrați pe cap de locuitor. Însă, în loc să ia măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, Primăria Constanța continuă să dea pe bandă rulantă autorizații de construcție de imobile pe spațiile verzi ale constănțenilor.

Comentează știrea

wngklaavvi
17 octombrie 2014
NzrBZhpvOn

cNo0pK aojttwpamykc, [url=http://scprahcwpidr.com/]scprahcwpidr[/url], [link=http://wdotbfdilaou.com/]wdotbfdilaou[/link], http://wahypqzyikkh.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5626 secunde