Poșta Română a distribuit peste 1.700 de pașapoarte

105
Poșta Română a distribuit peste 1.700 de pașapoarte - posat-1430232134.jpg

Articole de la același autor

Poșta Română a distribuit, în perioada 1 - 27 aprilie, 1.745 de pașapoarte la domiciliu, prin intermediul serviciului express intern Prioripost. Media zilnică a documentelor livrate la nivel național a fost de 93 de bucăți, la o rată de livrare de peste 99 la sută. Pentru luna aprilie, reprezentanții diviziei de curierat a Poștei Române estimează livrări de aproximativ 2.000 de pașapoarte.

Până acum au fost returnate autorităților 13 pașapoarte, din motive care depășesc limita de responsabilitate a Poștei Române: date incorecte înscrise în document, procuri necorespunzătoare sau expirarea termenului de avizare, ca urmare a absenței repetate de la domiciliu. În ceea ce privește situația pe județe, în funcție de media zilnică a livrărilor, primele trei sunt Constanța, Ilfov și București, cu aproximativ 10 trimiteri pe zi. La polul opus se află județele Mehedinți, Olt și Prahova, cu mai puțin de o trimitere pe zi.

"Livrarea pașapoartelor electronice la domiciliul destinatarilor este asigurată în toate localitățile din România, în maximum 48 de ore de la preluarea acestora de la sediul Direcției Generale a Pașapoartelor. Destinatarii sunt informați, în prealabil, printr-un SMS. La livrare, salariatul poștal solicită destinatarului deschiderea plicului și verificarea datelor din pașaport. În cazul în care datele corespund, salariatul încasează de la destinatar, pe bază de factură, tariful de 7,97 lei. Estimăm ca în luna aprilie să distribuim peste 2.000 de pașapoarte", a explicat Georgeta Budeanu, Director Sucursala Servicii Express.

Pentru derularea acestui contract, Poșta Română, prin Sucursala Servicii Express, a pus la dispoziția beneficiarului un software care asigură generarea documentelor de transport AWB, precum și monitorizarea pe întregul flux de prezentare-prelucrare-distribuire, prin intermediul aplicației Track&Trace.

Operatorul național de servicii poștale a câștigat în luna martie a acestui an, în urma unei proceduri de licitație publică la care au mai participat două dintre cele mai importante firme de curierat din România, un contract de livrare la domiciliul destinatarilor a pașapoartelor simple electronice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5202 secunde