Poșta Română a făcut profit în 2016

129
Poșta Română a făcut profit în 2016 - posta-1496228167.jpg
Poșta Română menține trendul pozitiv și obține profit și în anul 2016. Rezultatul final al exercițiului financiar aferent anului trecut, indică un profit brut de 17,2 milioane lei (3,8 milioane euro) înregistrat de companie. 


Poșta Română a finalizat verificarea situațiilor financiare pentru anul 2016, rezultatul economic fiind unul pozitiv. Compania a înregistrat venituri totale în valoare de 1.135 milioane lei, având cheltuieli în sumă de 1.117 milioane lei si continuă acțiunile sale de consolidare economico-financiară în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor, rămânând consecventă obiectivului său de creștere și diversificare a serviciilor. 


"Să nu uităm că Poșta Română este încă tributară datoriilor din trecut. Avem amenda de la Consiliul Concurenței, care se referă la perioada de gestiune 2011-2012, dar și debite și accesorii ale unor controale ANAF din perioada 2003 – 2012. Compania a achitat, lunar, ratele căre ANAF, în deplină concordanță cu graficul de eșalonare a acestor amenzi asigurând, în același timp, și o creștere etapizată, prin prioritizarea investițiilor în funcție de necesitatea implementării proiectelor Poștei Române. Cu toate acestea, compania a întregistrat profit și vreau sa le multumesc, pe această cale tuturor celor care fac parte din marea familie a Poștei Române, pentru efortul și dăruirea lor precum și clienților nostri pentru încrederea acordată", a declarat directorul general al Poștei Române, Andrei Stănescu. 


Conform opiniei auditorilor externi și a celor mai importante instituții financiar-bancare, de al cărui sprijin real beneficiază Poșta Română, situațiile financiare oferă o imagine clară și pozitivă, în anul 2016, dar menționează și faptul că sunt necesare și acțiuni complementare - suport ale acționarilor în a asigura finanțarea companiei. În acest sens, se preconizează finalizarea, până în septembrie 2017, a procesului de capitalizare a Poștei Române de către cei doi acționari, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Fondul Proprietatea, asigurându-se astfel premisele necesare unei noi etape de dezvoltare și modernizare a companiei.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde