Poșta Română/ Liderii de sindicat, acuzați de conducerea companiei că dezinformează poștașii

210
Poșta Română/ Liderii de sindicat, acuzați de conducerea companiei că dezinformează poștașii - 052116301996987974-1346335969.jpg

Articole de la același autor

Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Ion Smeeianu, continuă declarațiile de război cu privire la liderii de sindicat. După ce ieri i-a atenționat pe aceștia să nu mai iasă în presă cu afirmații false despre disponibilizări și reduceri salariale care nu au avut și nici nu vor avea loc anul acesta, astăzi, Ion Smeeianu, îi acuză pe liderii de sindicat că dezinformează atât mass-media, cât și poștașii.

"Am fost neplăcut surprins să aflu că Sindicatele (SLPR) din Compania Națională Poșta Română continuă într-un mod răuvoitor campania de dezinformare a mass-media, a lucrătorilor poștali și a publicului larg. Repet, în acest moment nu se intenționează a fi făcute disponibilizări colective sau reduceri salariale pentru restul anului 2012, în afară de cele naturale (demisii, pensionări). De asemenea, subliniez că, în Consiliul de Administrației al Poștei Române, nu a fost înaintată vreo propunere de concedieri colective sau reduceri salariale. De altfel, în Consiliul de Administrație sunt prezente și sindicatele. Conducerea CNPR a invitat SLPR la negocieri și consultări pe tema reducerii fondului de salarii, invitație generată de anomalia că fondul de salarii în CNPR reprezintă aproximativ 70% din totalul cheltuielilor societății, față de o medie de 50% în societățile similare din Uniunea Europeană. Menționez că întregul pachet de propuneri făcut de managementul companiei menit a întări poziția pe piață a Poștei Române a fost respins de sindicate, acestea din urmă nefăcând în schimb nicio propunere, pe niciuna din temele vitale pentru bunul mers al companiei", a precizat directorul Ion Smeeianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4637 secunde