Concurs Poșta Română neagă zvonurile de concedieri colective

380

Articole de la același autor

Reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română neagă zvonurile din ultima perioadă cum că instituția pregătește masive concedieri colective. "Strategia de restructurare și modernizare a Companiei Naționale Poșta Română S.A., aprobată de Guvernului României săptămâna trecută, nu prevede disponibilizări de personal", se arată într-un comunicat de presă transmis de CNPR.
Conform Contractului Colectiv de Muncă 2008-2018, în condițiile în care CN Poșta Română S.A. ar dispune concedieri colective, salariații concediați ar urma să beneficieze de salarii compensatorii în funcție de vechimea totală în sistemul poștal. Astfel, numărul maxim este de 30 de salarii de bază de încadrare a persoanei respective, la o vechime de peste 30 de ani de muncă.
"Poșta Română este operatorul național din domeniul serviciilor poștale, având drept acționar majoritar statul român, reprezentat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (75% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (25 % din pachetul de acțiuni). În aceste condiții, compania este o societate care se autofinanțează, salariile - inclusiv salariile compensatorii care pot fi acordate angajaților în cazul unor eventuale concedieri colective fiind acordate din încasările proprii", se mai precizează în comunicatul respectiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7245 secunde