Concurs Precizări RAJA

589

Articole recomandate

Având în vedere interesul exprimat de mass-media în legătură cu dosarul nr. 28590/212/2008 al Judecătoriei Constanța, în care SC RAJA SA este citată în calitate de parte civilă pentru recuperarea prejudiciului în sumă de 1.006.658,97 euro, Felix Stroe, director general al regiei de apă constănțene, face următoarele precizări: "Prin decizia nr. 28/05.12.2008, Consiliul de Administrație al SC RAJA SA Constanța a hotărât constituirea companiei noastre ca parte civilă față de Ministerul Economiei și Finanțelor - Oficiul de Plăți și Contracte PHARE (OPCP) și nu față de Consiliul Județean Constanța (CJC) sau față de reprezentantul său legal, Nicușor Daniel Constantinescu, pentru recuperarea sumei respective, plătită cu titlu de penalități contractorului Athena SA, conform titlului executoriu transmis societății noastre fără just temei de către autoritatea contractantă - OPCP".
Decizia a fost luată ca urmare a calității de angajator a Ministerului Economiei și Finanțelor (actualmente Ministerul Finanțelor) - OPCP, care avea obligația expresă de plată a contractorului, conform clauzelor contractuale dintre părți. Prin adresa nr. 55103/11.12.2008, comunicată DNA în dosarul nr. 222/P/2007, SC RAJA SA s-a constituit parte civilă în sensul arătat mai sus.
Prin Decizia nr. 2/6.02.2009, Consiliul de Administrație al SC RAJA SA a aprobat demararea procedurilor judiciare pentru recuperarea de la OPCP a sumei de 1.006.658,97 euro, achitată către contractorul Athena cu titlu de penalități contractuale, prin constituirea ca parte civilă în dosarul penal nr. 28590/212/2008 al Judecătoriei Constanța față de OPCP. În plus, regia de apă constănțeană a solicitat extinderea procesului penal față de persoanele responsabile din cadrul OPCP, respectiv prin introducerea acțiunii față de OPCP în fața instanței arbitrale, conform Acordului de implementare încheiat între OPCP, județul Constanța și SC RAJA SA. Cu adresa nr. 143/5.01.2009, SC RAJA SA a demarat faza preliminară arbitrajului față de OPCP.
"Astfel, pe toată durata cercetărilor penale, poziția reprezentanților SC RAJA SA Constanța a fost constantă, în sensul că responsabilitatea plății în cazul sistării temporare a finanțării măsurii ISPA Constanța de către Comisia Europeană, ca urmare a suspiciunilor de fraudă exprimate de OLAF, revenea în totalitate OPCP și nu CJC. RAJA nu s-a constituit parte civilă față de CJC sau față de reprezentantul legal al acestuia, președintele Nicușor Daniel Constantinescu", a declarat Felix Stroe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6915 secunde