Pregătiri pentru Festivalul "Dor de Cânt Românesc", de la Cumpăna

214
Pregătiri pentru Festivalul

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna organizează, în acest an, cea de-a XII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți "Dor de Cânt Românesc", o ediție în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.


Festivalul este deschis artiștilor amatori, soliști vocali din țară, interpreți ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, structurați pe trei sectiuni de vârstă, sub acompaniamentul Orchestrei "Baladele Deltei" din Tulcea.


Concursul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 27 mai, începând cu ora 11.00. Prezentatorii acestei ediții vor fi Miruna Ionescu și Ionuț Dulgheriu.


Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere vor avea loc în ziua de 28 mai, începând cu ora 12.000.
Organizatorii susțin că această ediție a înregistrat peste 50 de concurenți, din toate zonele etnofolclorice. Juriul este alcătuit din personalități de prestigiu ai folcloristicii românesti. 


Recitalurile vor fi susținute de nume de răsunet ale folclorului românesc, respectiv, Mariana Ionescu Căpitănescu, Cristina Turcu Preda, Nicușor Iordan, Ana Maria Rossa Preda, Geta Postolache, Ion Drăgan, Elena Plătică și Costel Atanasof. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7931 secunde