Pregătiri pentru reabilitarea plajelor din Eforie şi Costineşti

236

Articole de la același autor

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, s-a întâlnit, săptămâna aceasta, cu primarii din Eforie și Costinești, având în vedere că proiectul de înnisipare pentru stoparea eroziunii costiere va începe în curând și în aceste zone.
“La Eforie se definitivează faza de proiectare și preconizăm că faza de execuție va începe, pe zonele de diguri, la jumătatea acestui an. La finalul lucrărilor, fără să afectăm în vreun fel sezonul estival, vom avea șase diguri noi (cele vechi vor fi demolate și refăcute), însumând peste 3.3 km lungime. Ulterior, pe zona Eforie Nord - Cordon Litoral - Eforie Sud, se va demara înnisiparea propriu-zisă pe o distanță de peste patru km lungime”, a explicat Bogdan Bola.
De altfel, Eforie va fi prima locație care va beneficia de implantarea ierbii de mare în larg (Zostera Noltii), o plantă (nu algă) care poate poleniza sub apă, care poate produce oxigen și care va conduce la stimularea biodiversității și îmbunătățirea calității apei. 
La Costinești, lucrările de înnisipare vor începe din zona epavei Evanghelia și se vor termina în zona hotelului Forum. Astfel, plajele noi vor avea o lățime între 70 - 100 de metri, pe o lungime de peste 2 km. Momentan, zona Costinești se află în fază de contractare, lucrările începând efectiv până în vara anului următor. Și aici va fi realizată o zonă de protecție a plajelor - șapte diguri noi, având în total peste 3.2 km lungime. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7328 secunde