Pregătiri pentru zăpadă, la Constanţa. “Nu folosiţi maşinile personale!”

755
Pregătiri pentru zăpadă, la Constanţa. “Nu folosiţi maşinile personale!” - pregatiripentruzapada-1611672625.jpg

Articole de la același autor



În această noapte, la Constanţa, sunt aşteptate precipitații mixte la început, care apoi se vor transforma în ninsoare moderată, temperaturile fiind într-o continuă scădere. Vântul va avea intensificări, cu rafale, de 55 - 70 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În cursul zilei de mâine va continua să ningă și să bată vântul cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.


Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, președintele Comandamentului de iarnă, anunţă că autorităţile sunt pregătite să intervină, astfel încât activitatea la nivelul municipiului să nu fie afectată de condițiile meteorologice nefavorabile.


Pentru aceasta, imediat ce va începe să ningă utilajele vor fi poziționate în mai multe puncte din oraș și vor împrăștia material antiderapant, iar atunci când se va impune vor degaja zăpada de pe carosabil. Stațiile de autobuz, trotuarele, intrarea în unitățile medicale vor fi, de asemenea, în grija autorității locale, imediat ce se va impune deszăpezirea lor. Având în vedere că vântul va sufla cu putere, o echipă de țapinari va fi pregătită să intervină dacă vor exista cazuri de copaci căzuți.


“Totodată, amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.


De asemenea, pentru oamenii străzii în această perioadă va fi deschis adăpostul din șoseaua Mangaliei, unde beneficiarii vor avea apă caldă și căldură, vor primi hrană și haine de schimb.


„Dacă stratul de zăpadă va fi consistent, așa cum anunță meteorologii, rugăm constănțenii să nu folosească autovehiculele personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la serviciu, care vor funcționa la capacitate maximă, și doar dacă deplasarea nu poate fi amânată. Prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire“, mai spune viceprimarul Ionuţ Rusu.


Acesta face apel către toți constănțenii care ies totuși în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7126 secunde