Pregătirile pentru școală, atac dur la buzunarele părinților

205
1
Pregătirile pentru școală, atac dur la buzunarele părinților - rechizite11-1378904142.jpg

Articole de la același autor

După o vară lungă și o vacanță și mai lungă, copiii se întorc luni, 16 septembrie, la școală. Unii își vor revedea colegii și profesorii, alții de-abia vor face cunoștință cu doamna învățătoare și vor afla câți băieței și câte fetițe sunt în clasă. Pentru toți bucuria este mare, singurii care resimt însă destul de dur începerea școlii sunt părinții, ale căror buzunare sunt greu încercate în luna septembrie.

Uniformă, trening, încălțăminte nouă, rechizite, ghiozdan, manuale, culegeri, toate trebuie cumpărate și pregătite din timp. La acestea se mai adaugă și banii pentru dotările claselor și școlilor unde vor învăța, renumitul fond al clasei și fondul școlii. Bugetul diferă în funcție de pretențiile părinților și de reputația unității de învățământ. Așa se face că suma necesară pentru prima zi de școală poate pleca de la 300 - 400 de lei și poate ajunge la 1.500 de lei.

Magazinele de profil, librăriile, dar și supermarket-urile au pregătit o sumedenie de oferte care mai de care mai speciale. Sunt pachete complete, cu penare și ghiozdane echipate. Toate sunt în trend, inscripționate cu personajele și artiștii preferați ai generației 2013.

Shopping la mall sau la angrouri

În depozitele en-gros de la marginea orașului, se găsesc caiete la aproape jumătate de preț față de cele din librării sau chiar din supermarket-uri. Caietele de matematică nu costă mai mult de 70 de bani bucata, iar penarele gata echipate sunt între 7 și 12 lei. Și ghiozdanele sunt mult mai ieftine, până în 25 de lei, chiar dacă, uneori, calitatea este îndoielnică.

Dacă pretențiile sunt mai mari, dar și bugetele permit, cumpărăturile se pot face la mall-urile din oraș. Un rucsac modern, dar nu de firmă, costă aici de la 65 până la 95 de lei, în timp ce unul de firmă ajunge și la 200 de lei. În plus, magazinele, și ele de firmă, sunt ticsite cu produse de îmbrăcăminte și în-călțăminte de sezon, potrivite pentru a fi purtate la școală. Treningurile, obligatorii pentru orele de sport, au prețuri de la 100 la 200 de lei, adidașii îi pot costa pe părinți și 200 de lei. Cu tricourile scapă mai ieftin, multe fiind incluse la reducerile de vară, cu prețuri de 15-30 de lei.

Uniforme de la 30 la 120 de lei

Pentru uniforme, părinții trebuie să alerge ceva mai mult, ele fiind disponibile mai ales în magazinele pentru copii sau în supermarket-uri. Prețurile sunt și ele după posibilități. Adică o uniformă mai ieftină, dar din materiale mai slabe calitativ poate costa 30 - 40 de lei, în timp ce una din stofă bună ajunge și la 120 - 135 de lei. O cămașă albă, atât pentru fete, cât și pentru băieți, trebuie neapărat inclusă pe lista de cumpărături. Chiar dacă nu face parte din uniformă, sunt numeroase ocazii în care este nece-sară. Ea ne mai scoate din buzunar între 30 și 70 de lei.

Pantofiorii sunt și ei o alegere grea, mai ales pentru fete. Cei din piele ecologică costă 30, 40, chiar 50 de lei, în timp ce acei din piele naturală depășesc la preț 100 de lei. La băieți este mai simplu, nici modelele nu sunt așa de variate. Se poate opta, fie pentru teniși, de maximum 79 de lei, fie pentru clasicul pantof cu șiret de 50 - 100 de lei, în funcție de material.

Ținuta de școală nu este completă pentru școlarii mai mari, fără ultimul model de smartphone dotat cu internet nelimitat, de altfel foarte necesar pentru ca mama și tata să știe tot timpul unde sunt.  

Comentează știrea

Filip
12 septembrie 2013
Nu rata

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Începe școala!
Marţi, 27 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Noi discipline  la clasele primare
Pagina a fost generata in 0.4285 secunde