Preluarea Lacului Siutghiol de către consiliile locale Constanţa, Năvodari şi Ovidiu, neconstituţională

505
Preluarea Lacului Siutghiol de către consiliile locale Constanţa, Năvodari şi Ovidiu, neconstituţională - siutghiolmamaia2-1601989546.jpg

Articole de la același autor

Lacul Siutghiol ar putea reveni în administrarea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis, astăzi, excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său.


Mai precis, prin Legea nr. 42/2010, se făcea transferul administrării Lacului Siutghiol din administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Române”  în administrarea Consiliului Local al municipiului DConstanţa, dar şi Consiliilor locale din Năvodari şi Ovidiu. 
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Constanța.


Totuşi, situaţia Lacului Siutghiol rămâne incertă având în vedere că, în prezent, 20 de lacuri din Dobrogea, inclusiv Lacul Siutghiol, se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Agricultură, ca urmare a unui proces intentat de o firmă care are ca obiect de activitate pescuitul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6561 secunde