Președintele Senatului: Situația sporurilor angajaților din sistemul public urmează să fie analizată

279
Președintele Senatului: Situația sporurilor angajaților din sistemul public urmează să fie analizată - 62165295-1613142881.jpg

Articole recomandate

Președintele Senatului, Anca Dragu, spune că situația sporurilor primite de angajații din sistemul public urmează să fie analizată în următoarea lună, în condițiile în care acestor sporuri sunt acordate prin lege. La Senat, spune ea, sunt acordate 4 sporuri, printre care și cel de antenă, pe care îl primesc toți cei aproximativ 700 de angajați.


Dragu spune că sporurile primite de cei de la Senat reprezintă „8-9% din totalul anvelopei salariale”.


„Senatorii primesc o indemnizație care nu ține de aceste sporuri. Funcționarii de la Senat primesc spor de antenă, pentru că se încadrează în această categorie. Cred că fiecare dintre noi ne desfășurăm astăzi activitatea în apropierea unor antene. Personal, nu sunt adepta sporurilor. Salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii și, într-adevăr, condițiile dificile, dar această modalitate de a da sporuri a fost dezvoltată în anul 2000 și a fost pentru a eluda rigorile care se puneau pe anvelopa salarială, erau duse în alte cheltuieli, de bunuri și servicii”, a spus ea.


„Am mai identificat vreo 17 persoane care au sporuri de doctorat. E un spor destul de bizar. De fapt, o anume muncă ar trebui să necesite sau nu să ai doctorat și atâta tot. În instituțiile în care am lucrat se spunea clar, pentru anumite funcții era nevoie de doctorat, pentru altele era de preferat, dar asta nu însemna că aveai ceva în plus la salariu”, a adăugat Dragu.


„Aceste sporuri sunt date prin legile actuale. Trebuie analizate aceste legi, trebuie să discutăm împreună și să luăm o decizie. Cred că putem să ne auzim într-o lună de zile, să vedem care e situația sporurilor. Oamenii se sperie când aud aceste discuții, se sperie că li se vor reduce veniturile și nu trebuie să creăm această panică, trebuie să explicăm că sistemul public de salarizare e unul echitabil și trebuie să fie corelat cu sistemul de salarizare din sectorul privat, trebuie să funcționeze la fel”, a mai spus ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4441 secunde