Concurs Prețurile medicamentelor nu se modifică de la 1 octombrie

434

Articole recomandate

Prețurile medicamentelor nu vor fi recalculate la 1 octombrie, așa cum prevedea ultima înțelegere cu reprezentanții distribuitorilor, susțin surse din Ministerul Sănătății.
Potrivit acestora, o eventuală recalculare a prețului la medica-mente ar urma să se facă de la 1 noiembrie, iar anunțul va fi făcut de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, zilele următoare.
Importatorii și distribuitorii de medicamente l-au acuzat săptămâna trecută pe ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, că nu respectă promisiunile privind re-calcularea prețului medicamentelor, în vreme ce demnitarul se declară "neplăcut impresionat de o nouă presiune publică a industriei farmaceutice".
Potrivit Asociației Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), ministrul Sănătății a declarat că, pe 15 septembrie, se va constitui o comisie mixtă care să se ocupe special de recalcularea prețurilor la medicamente, măsură care ar urma să aibă loc la 1 octombrie.
"Nu prea văd însă cum se va face asta, câtă vreme nu știu să fi fost formată acea comisie", a precizat președintele Asociației Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), Viorel Vasile.
Importatorii și producătorii reclamă faptul că ultima actualizare a prețurilor medicamentelor s-a făcut în aprilie 2007, deși, conform legii, recalcularea trebuie făcută la fiecare trei luni. Ei estimau, la sfârșitul lunii iunie, că au înregistrat pierderi de peste 20 de milioane de euro de când sunt nevoiți să distribuie medicamente la cursul valutei de acum un an, adică 3,33 lei pentru un euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5778 secunde