Prima dată la mare. O zi la plajă pentru copiii sărmani de la ţară

277
Prima dată la mare. O zi la plajă pentru copiii sărmani de la ţară - primadatalamare1-1628539015.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de copii care provin din familii cu venituri reduse, din mediul rural, vor avea parte, în sfârşit, de o vacanţă la plajă. Asociaţia „Împreună pentru Viitor Constanţa” derulează, în această perioadă, proiectul „Prima dată la mare”, prin care îşi propune să îi facă fericiţi pe copiii care nu au ajuns niciodată la plajă.

Anul acesta vor veni copii din Dumbrăveni, Tortoman şi Hamcearca. Ei vor putea să facă baie în mare, să se joace în nisip, să facă o plimbare cu autobuzele etajate, dar şi să viziteze Delfinariu şi să facă un tur cu telegondola. Voluntari ai Asociaţiei „Împreună pentru Viitor Constanţa” vor fi prezenţi pentru a ajuta cu ceea ce este nevoie şi pentru a le face un program antrenant.

Proiectul se derulează de trei ani de zile şi, până în prezent, a adus bucurie pentru peste 140 de copilaşi care au atins nisipul mării şi s-au jucat în valurile înspumate pentru prima oară. Proiectul este realizat din resursele asociaţiei, la care s-au alăturat în fiecare an parteneri care au contribuit cu sponsorizări.

„Atunci când fiecare bănuţ este drămuit şi familia încearcă cu greu să le asigure traiul modest copiilor lor, dorinţa de a merge la mare este uneori doar un vis pentru copiii care provin din aceste familii. Deja avem 140 de beneficiari. Copiii au trăit momente de emoţie şi bucurie. După ce au făcut prima baie în mare, copiii au participat alături de voluntari la jocuri organizate pe plajă, au servit masa, au mers la Delfinariu, s-au distrat la Intelect Parc şi s-au plimbat cu telegondola şi autobuzul supraetajat. Chiar dacă seara copiii erau obosiţi, pentru mulţi dintre ei, acea zi a însemnat o întreagă vacanţă, bucuria ca atunci când vor merge din nou la şcoală vor avea şi ei ce povesti colegilor şi prietenilor”, a povestit Cristiana Telehoi, coordonator al activităţii. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7695 secunde