Primăria Constanţa schimbă regulile pentru accesul maşinilor în Peninsulă. Proiect de hotărâre, în consultare publică

1195
Primăria Constanţa schimbă regulile pentru accesul maşinilor în Peninsulă. Proiect de hotărâre, în consultare publică - primariaconstantaschimbva-1639412424.jpg

Articole de la același autor

Accesul autovehiculelor în zona peninsulară din Constanţa ar putea fi modificat în prima şedinţă de Consiliu Local din 2022. Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost publicat, luni, 13 decembrie, la Secţiunea Informare şi Consultare Publică, Proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 294/2021 privind „Aprobarea regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa”. Proiectul poate fi consultat timp de 30 de zile, iar cetăţenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii până pe data de 24 decembrie 2021.

„În momentul punerii în practică a prevederilor (N.r. – Regulamentului de acces în zona peninsulară), a rezultat nevoia de detaliere şi clarificare a tipurilor de permise, precum şi stabilirea accesului auto în vederea protejării zonei pietonale. În acest sens, în cadrul şedinţelor Comisiei de elaborare a Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa, au fost analizate propunerile de modificare şi completare a HCL nr. 294/2021, transmise de către cetăţeni, fundaţii, organizaţii, precum şi aspectele practice semnalate de către organele de specialitate”, precizează primarul Vergil Chiţac, în Referatul de aprobare.

Pe scurt, modificările vizează accesul maşinilor de aprovizionare, dar şi al taxiurilor şi transportului în comun. „Circulaţia rutieră în ZP este permisă ocazional, în condiţiile stabilite prin regulament, pentru aprovizionarea rezidenţilor, pentru furnizorii de servicii de utilităţi publice, pentru rezidenţi, pentru executarea de lucrări de construcţii şi amenajări interioare şi modernizare, pentru furnizorii serviciilor de catering, poştale şi de curierat, pentru transporturile de valori, pentru asigurarea transportului public de persoane cu vehicule electrice (CT BUS) şi în regim de taxi, executat exclusiv de transportatorii autorizaţi de Primăria municipiului Constanţa şi doar cu autovehicule cu normă de poluare Euro 6, electrice sau hibride, până la data de 31.12.2022 şi exclusiv electrice după această dată, pentru organizarea de evenimente sociale, culturale, sportive sau religioase şi pentru situaţii excepţionale sau de urgenţă”, este prevăzut în proiectul de hotărâre.

În ce priveşte accesul rezidenţilor, aceştia vor putea obţine permis de acces auto, dar numai în limita numărului locurilor de parcare deţinute în interiorul proprietăţii. Cei care nu au locuri de parcare pot intra cu o singură maşină de familie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4864 secunde