Primăria Constanța va deconta testarea cadrelor didactice

316
Primăria Constanța va deconta testarea cadrelor didactice - primariaconstanta-1599490847.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța a anunțat că testarea cadrelor didactice pentru depistarea noului coronavirus va fi decontată de autoritățile locale.


"Anul acesta, am propus în ultima ședință de Consiliu Local un amendament prin care am acordat cinci milioane de lei pentru deschiderea școlii în siguranță. Banii aceștia vor merge, cu prioritate, pe baza cererilor pe care le fac toate școlile. În Constanța, avem 69 de unități școlare cu personalitate juridică și 30 fără personalitate juridică, adică sunt structuri ale școlii mamă", explică primarul Decebal Făgădău.
 
Potrivit acestuia, bani vor fi folosiți pentru testarea tuturor cadrelor didactice care vor dori acest lucru. "Nu este obligatoriu. Indiferent dacă se testează în sistemul public ori privat. Tot ceea ce trebuie să facă directorii unităților școlare este să ne solicite acest lucru. În secunda 2, vor primi banii. Prioritară este testarea dascălilor. În învățământul public avem aproape 3000 de dascăli", a spus edilul.


De asemenea, sunt alocați bani pentru achiziționarea de măști pentru cadrele didactice și copii. "Avem peste 40.000 de copii și avem nevoie de cinci măști pe zi sau de măști care se pot refolosi. Decizia o vor lua cadrele didactice și părinții. Directorul face cerere și noi dăm banii".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8969 secunde