Primăvara vine pe la jumătatea lunii martie

755
Primăvara se lasă așteptată. Vremea frumoasă se va instala abia spre jumătatea lunii martie, iar temperaturile și cantitățile de precipitații se vor încadra în limitele normale. Conform unei estimări realizate de Centrul European pentru Prognoza Vremii și preluate de Administrația Națională
de Meteorologie (ANM), în următoarele trei luni temperaturile vor fi apropiate de mediile lunare multianuale pe aproape întreg teritoriul României. În luna martie, excepție vor face unele zone din nord-vestul țării, unde va fi mai frig decât normalul lunii, precum și unele din sud-est, unde va fi chiar mai cald decât mediile multianuale lunare.
Cantitățile de precipitații vor fi și ele apropiate de normele climatologice lunare în următoarele trei luni în cea mai mare parte a zonelor țării. Totuși, în martie, în unele zone din centrul și nord-vestul țării ar putea cădea cantități de precipitații peste mediile multianuale, iar în sud-vest sub normele climatologice ale lunii. În aprilie sunt așteptate precipitații peste media lunară multianuală în centrul și estul țării, iar în sud-vest sub valoarea de referință.
Oficialii ANM precizează că estimarea Centrului European pentru Prognoza Vremii "nu exclude posibilitatea apariției unor situații cu valori extreme de temperaturi sau cantități mai mari de precipitații pe intervale scurte de timp", factori care pot conferi un caracter "sever" intervalului respectiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Martie 2011
Stire din Social : Instantaneul zilei
Pagina a fost generata in 1.5115 secunde