Primul cartier modernizat. Camere video în campusul social „Henri Coandă”

852
Primul cartier modernizat. Camere video în campusul social „Henri Coandă” - fotoprintfondcamerevideo2-1608321209.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale vor monta camere de luat vederi pe străzile din cartierul „Henri Coandă”. Se speră astfel să fie descurajate atât infracţiunile, cât şi actele antisociale şi de vandalism. Procedurile de licitaţie şi de soluţionare contestaţii au fost încheiate, săptămâna aceasta, iar Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a încheiat contractul de furnizare privind instalarea în campusul social „Henri Coandă” a unui sistem de supraveghere video, menit să ducă la creșterea gradului de siguranță din ansamblul de unități locative modulare.

Investiția presupune instalarea, configurarea și programarea unui sistem de supraveghere video cu camere de luat vederi de exterior, destinat supravegherii teritoriului campusului și urmăririi eventualelor încercări de acces neautorizat sau pătrundere prin efracție. Proiectul se va desfășura cu avizarea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, iar durata de furnizare, instalare și punere în funcțiune a sistemului de supraveghere video este de 90 de zile lucrătoare.



Sistemul va fi compus din 33 de subsisteme de supraveghere, instalate în fiecare unitate locativă din Campus, ele fiind conectate prin sistemul de transmisii date la sediul Direcției Generale Poliția Locală și la sediul administrativ RAEDPP Constanța din cadrul Campusului. Fiecare subsistem de supraveghere va fi autonom, va înregistra local imaginile de la camerele instalate în fiecare unitate locativă și va putea fi accesat de la distanță, atât pentru vizualizare „live”, cât și pentru vizualizare înregistrări și setări de sistem.


Economie la bugetul oraşului



Acesta este primul cartier din municipiul Constanţa care beneficiază de un sistem video de supraveghere.
„În condițiile în care în mod frecvent ne este adus la cunoștință faptul că în perimetrul Campusului se produc fapte antisociale, iar contractele cu firmele de pază pentru supravegherea obiectivelor din cartier și-au dovedit în timp ineficiența, multe din actele de vandalism rămânând nesoluționate, am decis implementarea unui sistem de monitorizare video. Suntem convinși că acest lucru va duce la descurajarea acestor fapte, la creșterea gradului de siguranță, precum și la obținerea de economii substanțiale la nivelul Regiei”, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, domnul Florin Gheorghe.



Prețul total pentru îndeplinirea contractului privind instalarea sistemului de supraveghere video este de 239.160,47 lei, la care se adaugă TVA, în condițiile în care prețul contractelor încheiate între regie și firmele de pază pentru supravegherea obiectivelor din Campusul social a depășit în anul 2020 - 570.000 lei, iar în 2019 – 470.000 lei, sume la care se adaugă TVA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4833 secunde