Prințul Charles îi îndeamnă pe români să își petreacă vacanțele în România

214
Prințul Charles îi îndeamnă pe români să își petreacă vacanțele în România - prinulcharles-1596554941.jpg
Prințul Charles de Wales îi îndeamnă pe români să își petreacă vacanțele în România și să descopere "bogățiile de necrezut" ale acesteia, afirmând, într-un film realizat recent și prezentat marți la reședința sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului, că țara noastră este "admirabilă" și "uimitoare" ca diversitate, potrivit Agerpres.ro.


Filmul, care are o durată de cinci minute, a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România.


Prințul Charles, care narează acest film, spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani și că a descoperit o țară "uimitoare", menționând că țara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el "se simte acasă".


"România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare și mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecțiile neprețuite din muzeele Bucureștiului sau frumusețea sălbatică a defileului Porțile de Fier, castelele, munții și satele săsești ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului și Crișanei. Moștenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortărețele dacilor și cetățile grecești Histria și Argamun. O atât de bogată diversitate naturală și culturală reunite sub același drapel e remarcabilă și e una dintre caracteristicile care fac din România acest colț deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeași măsură este hotărârea poporului român de a-și conserva și păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meșteșugurile și tradițiile și de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construiește un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute și apreciate de tot mai mulți oameni", menționează Prințul Charles în film.


Alteța Sa îi îndeamnă pe români să-și descopere țara și să fie mândri de natura, fauna sălbatică, gastronomia, tradițiile și cultura lor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6449 secunde