Privitul la televizor, sportul de bază al românilor

361
Privitul la televizor, sportul de bază al românilor - watchingtv-1321035929.jpg
Cea mai mare și cea mai ieftină distracție a românilor este privitul la televizor. Potrivit unui raport de cercetare al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), un procent de 83% dintre români se uită la televizor zilnic.

Românii cu studii superioare tind să se uite zilnic la televizor într-un procent mai mare decât ceilalți, aceasta inducând un lucru mai interesant, care ține de calitate.

"Dacă ne uităm la comparațiile cu 2007, o să vedem o serie de lucruri, printre altele de exemplu crește proporția dependenței de știri, de agenda publică prezentată la televiziune, noi, sociologii, spunem că s-a degradat oarecum mecanismul de construcție al agendei publice în ultima vreme prin mondenizare, poate că și din această cauză aici ar trebui să vedem și studii calitative, să vedem în ce măsură există o legătură, o corelație între oarecum mondenizarea știrilor și această apetență crescută spre știri", a explicat Vasile Dâncu, președintele IRES.

El a semnalat că scade procentul celor care urmăresc filme artistice, crește în schimb procentul celor care se uită la filme documentare, de știință. Referitor la emisiunile locale, Dâncu a spus că acestea "au rămas la un procent de aproape 30% de vizionare continuă de către public", ele având de fapt o altă funcție, una mai degrabă identitară.

De asemenea, emisiunile de sport sunt urmărite de circa o treime din totalul respondenților zilnic sau de câteva ori pe săptămână. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Social : În comă alcoolică la doar 11 ani
Pagina a fost generata in 2.2829 secunde