Produse de igienă, consiliere și rechizite gratuite pentru locatarii cartierului "Henri Coandă"

300
Produse de igienă, consiliere și rechizite gratuite pentru locatarii cartierului

Articole de la același autor

Locatarii cartierului Henri Coandă primesc sprijin pentru a se integra în societate. Autoritățile locale le întind o mână de ajutor pentru a se adapta și a trăi în armonie cu vecinii lor din cartier. Mai mult decât atât, primesc suport pentru a-și trimite copiii la școală, dar și pentru a-și găsi un loc de muncă.


Este vorba despre proiectul "Măsuri integrate pentru o viață mai bună", derulat de Primăria municipiului Constanța pentru o perioadă de 36 de luni, până în luna februarie 2021, cu mai multe etape. În cursul zilei de vineri, reprezentanții asociațiilor de proprietari din arealul delimitat de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan au participat la o întâlnire pentru a identifica persoanele care ar putea beneficia de măsurile proiectului.


"În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate", explică reprezentanții Primăriei Constanța.


În plus, beneficiarii vor primi kit-uri de igienă și îngrijire corporală, consiliere privind sănătatea reproducerii și planificare familială, prevenirea sarcinilor la minore, prevenirea, monitorizarea și tratarea bolilor cu potențial endemoepidemic. De asemenea, preșcolarii din cadrul grupului țință vor primi pachete cu rechizite, școlarii vor primi la rândul lor caiete și cărți, iar persoanele care participă la programul "A doua șansă" vor beneficia, la rândul lor de rechizite.


Autoritățile le dau și bani pentru afaceri
"Printre etapele proiectului se numără și medierea colectivă și individuală a 244 de persoane, instruirea a 100 de persoane în domeniul antreprenoriatului, sprijinul pentru înființarea a cinci afaceri noi, pentru care se acordă subvenții de maximum 25.000 euro, precum și oferirea de servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție pentru 600 de gospodării și reabilitarea grupurilor sanitare prin înlocuirea cabinelor de duș, a lavoarelor, a bateriilor de apă aferente, a vaselor de toaletă, efectuarea racordurilor și altor intervenții similare în 300 de gospodării", mai precizează cei de la Primăria Constanța.
În total, vor fi cheltuite aproape 12 milioane de lei, din care peste 10 milioane fonduri nerambursabile din Fondul Social European. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social "Henri Coandă". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.094 secunde