Produsele de post conțin E-uri?

131
Produsele de post conțin E-uri? - produseledepost-1449854571.jpg

Articole de la același autor

Oferta variată de produse vegetale pentru alimentația de post a crescut de la an la an, iar cei care își doresc să urmeze o astfel de "dietă" au de unde alege ce să pună pe masă. Pe de altă parte, medicii averti-zează că multe dintre produsele de post conțin la fel de mulți conservanți și aditivi alimentari ca și produsele pe bază de carne.

De aceea, se recomandă citirea cu atenție a etichetelor unor produse precum brânză din tofu, lapte de soia sau de grâu, sos de maioneză pe bază de produse vegetale.

Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piața românească conțin E-uri, arată ultimul studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor.

"Pateurile vegetale din comerț conțin apă, ulei vegetal hidrogenat (margarină) sau nehidrogenat, proteină din soia, sare iodată, extract de condimente, muștar, arome, stabilizatori (polifosfaci E-452), emul-gatori (săruri ale acizilor grași E-470), agenți de îngroșare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grâu și porumb, sirop de glucoză, zaharuri, potențiator de aromă (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranti (caramel E-150, roșu carmin E-120), extract de paprika", informează ANPC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
Stire din Social : Localitatea Cumpăna, fără curent electric
Vineri, 11 Decembrie 2015
Stire din Social : Fără apă rece până diseară!
Pagina a fost generata in 1.1734 secunde