Produsul "Salată cu icre de știucă de Tulcea" a primit protecția națională

390
Produsul

Articole de la același autor

Începând cu data de 6 iulie 2017 produsul "Salată cu icre de știucă de Tulcea" a primit protecția națională a sistemelor din domeniul calității conform legislației europene și naționale. Dreptul de utilizare a logo-ului național cât și dreptul de a comercializa produse din clasa 1.7. Pești, moluște și crustacee proaspete și produse derivate cu denumirea de Salată cu icre de știucă de Tulcea revine exclusiv producătorilor sau procesatorilor din arealul geografic, respectiv teritoriul administrativ al județului Tulcea care respectă prevederile din caietul de sarcini și sunt supuși controlului și certificării unui Organism de Inspecție și Certificare recunoscut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.


Denumirea înregistrată este protejată împotriva oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului.


Autoritatea competentă responsabilă cu verificarea pe piață a etichetării și utilizării logo-ului național este Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) conform art. 2 alin.(c) din Hotărârea nr.152/2015.


Asociația RO-PESCADOR, grupul aplicant al producătorilor și procesatorilor produsului "Salată cu icre de știucă de Tulcea" din arealul geografic trebuie să desfășoare activități de informare și promovare care să vizeze informarea consumatorilor în privința proprietăților produselor care oferă valoare adăugată, va monitoriza utilizarea comercială a denumirii "Salată cu icre de știucă de Tulcea", va lua măsuri pentru asigurarea protecției juridice adecvată a indicației geografice protejate național.


Salata cu icre de știucă de Tulcea este specifică prin rețetă, materii prime, ingrediente și metoda de preparare. Este o cremă de culoare alb, alb-gălbui obținută din minim 29% icre din care min. 15% icre de știucă cu bobul întreg și 14% icre de pește deltaic (specii din familia Cyprinidae - caras, babușcă, roșioară, icre de crap neformate - și familia Percidae - șalău, biban), în amestec cu ulei de floarea-soarelui, apă carbogazificată, sare gemă neiodată și zeamă de lămâie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8093 secunde