La o terasă din Eforie Sud,

Protecția Consumatorilor a găsit lenjerie intimă lângă oalele cu mâncare

1070
Protecția Consumatorilor a găsit lenjerie intimă lângă oalele cu mâncare - 9efbafef9f85fd9caa789941a4cdf821.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au verificat, de la începutul lunii, 40 de unități alimentare, majoritatea din sudul litoralului. Potrivit reprezentanților Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, principala deficiență constatată este punerea în vânzare a alimentelor cu termen de valabilitate depășit.

Amplele controale desfășurate de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Constanța, în cadrul Campaniei "Litoral", nu par să aibă efectul scontat, este de părere Bogdan Dima, director CRPC. "De fiecare dată când mergem în control mă aștept să găsim și ceva curat. De fiecare dată însă, dăm peste ceva dincolo de imaginație", a afirmat reprezentantul Protecției Consumatorilor.

Carne expirată și cornuri ținute în soare
La fel s-a întâmplat și ieri dimineață, când o echipă a CRPC a efec-tuat verificări la terasa aparținând SC Car - Crin SRL din Dâmbovița, cu punct de desfacere pe plaja din Eforie Sud. Inspectorii au descoperit că materia primă folosită pentru prepararea bucatelor era expirată. "Am găsit crenvuști și carne tocată, sub un kilogram, care aveau termenul de valabilitate depășit. De asemenea, nu existau condiții adecvate pentru depozitarea preparatelor culinare. Acestea erau așezate în același spațiu cu băuturile alcoolice, deși normele impun să existe frigidere separate", ne-a declarat Rodica Mocanu, purtător de cuvânt al CRPC Constanța.
De asemenea, inspectorii au găsit pește și carne congelată expirată, în vreme ce produsele de patiserie erau ținute în soare. "Cornurile cu cremă de ciocolată, dacă nu sunt păstrate în condiții corespunzătoare, devin foarte periculoase pentru sănătate", a atras atenția Bogdan Dima.
Aspectele relatate mai sus nu constituie însă o noutate pentru inspectorii Protecției Consumatorilor, după cum ne-a spus Bogdan Dima. O descoperire mai puțin obișnuită i-a înmărmurit pe inspectori. "Am găsit lenjerie intimă întinsă pe o sârmă, lângă mâncarea care le era oferită turiștilor", a afirmat indignat Dima. Articolele de îmbrăcăminte au fost întinse la uscat, în imediata vecinătate a frigiderului unde erau depozitate oalele cu mâncare.

Terasa a fost închisă temporar
Având în vedere neregulile constatate, inspectorii Protecției Consumatorilor au luat decizia sistării activității terasei, până la remedierea deficiențelor. "De asemenea, societatea a fost și amendată cu 20.000 de lei", a afirmat Rodica Mocanu.
Inspectorii vor continua controalele, în special în sudul litoralului, de unde sunt primite numeroase sesizări cu privire la calitatea serviciilor din unitățile alimentare. Pe de altă parte, din stațiunea Mamaia continuă să fie reclamată poluarea fonică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 09 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 08 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6645 secunde