În unitățile din Venus

Protecția Consumatorilor a găsit mizerie și muște roind pe preparatele servite turiștilor (galerie foto)

644
Protecția Consumatorilor a găsit mizerie și muște roind pe preparatele servite turiștilor (galerie foto) - 2405ba88e8e5bd75e3002536290f431f.jpg
Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au controlat, ieri, mai multe unități de alimentație publică din stațiunea Venus. Ei au descoperit mizerie, carne expirată, produse fără etichetă, preparate ținute în soare și deasupra cărora roiau muștele.

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Constanța sunt nemulțumiți: în ciuda întrunirilor organizate cu agenții economici înainte de demararea sezonului estival și a deselor controale întreprinse de atunci (soldate cu amenzi de peste 430.000 de lei), numărul deficiențelor nu par să scadă. "Și așa turiștii vin greu pe litoral, ar trebui să le oferim produse de calitate", afirma, ieri, Dionisie Culețu, șeful Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Constanța, în timpul controlului desfășurat în stațiunea Venus.
Verificările efectuate au scos la iveală deficiențe în toate cele trei unități de alimentație cărora inspectorii le-au trecut pragul.

Produsele de fast - food, fără gramaj
Terasa "La Vulturul" a fost prima vizitată de angajații CRPC și cea care s-a ales cu amenda cea mai mare, de 20.000 de lei. Bucătarii localului foloseau, la prepararea bucatelor pentru turiști, griș expirat din 4 noiembrie 2008 și carne de vită care nu mai putea fi consumată din 13 iulie. În timpul controlului, carnea de vită era la fiert, pe aragaz, pentru a fi servită clienților. De asemenea, mai multe preparate din carne găsite în frigiderul unității nu aveau etichetă, ouăle miroseau urât, iar cuțitele de lucru erau ruginite și în loc să fie ținute într-un suport special, erau vârâte între perete și masa din bucătărie.
Următoarea "incursiune" a Protecției Consumatorilor a fost la o unitate de alimentație fast-food aparținând SC Anybuke SRL. Aici, muștele roiau deasupra preparatelor folosite la pregătirea produselor fast-food, care erau expuse în soare. "Acestea ar trebui să fie acoperite și păstrate într-un aparat frigorific", le-a atras atenția Bogdan Dima, director coordonator CRPC, angajaților unității. De asemenea, unitatea a fost sancționată și pentru lipsa gramajului la produselor fast-food oferite spre vânzare. Inspectorii au luat măsura sistării activității localului, până la remedierea deficiențelor.
La "Gogoșeria Kiki", a treia unitate controlată, inspectorii CRPC au găsit mizerie: cârpele folosite la curățat tăvile pentru copt erau aruncate pe masă, ustensilele nu erau curățate, iar muștele nu lipseau, roind pe deasupra preparatelor neacoperite. Mai mult, produsele de patiserie, inclusiv cele care aveau compoziție de ciocolată, erau expuse în soare. Angajații Protecției Consumatorilor au dispus distrugerea imediată a preparatelor și amendarea localului cu 10.000 de lei.
Angajații firmelor controlate au susținut, pe de altă parte, că instituțiile statului exagerează cu verificările. "Aproape în fiecare zi am avut controale, de la toate instituțiile. Până acum nu au găsit nimic în neregulă", a afirmat o bucătăreasă de la terasa "La Vulturul".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 16 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6103 secunde