Protecția Consumatorilor ia la puricat brutarii și comercianții de carne

964
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va demara în luna septembrie un control la nivel național privind comercializarea cărnii și a produselor din carne. "Vom face analize în laborator, pentru a verifica atent compoziția cărnii", a precizat Constantin Cerbulescu, președintele ANPC.

De asemenea, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a emis un proiect de act normativ ce stabilește condițiile privind cantitatea netă pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care produc sau comercializează pâine. "O pâine va avea minimum 200 sau 300 de grame, suntem încă în discuții cu producătorii. Creșterea acesteia va fi permisă numai din o sută în o sută de grame", a mai precizat Constantin Cerbulescu.

Pentru pâinea neambalată vor fi acceptate scăderi ale cantității nete datorate pierderii de umiditate în timpul comercializării, de maximum 10 grame pentru pâinea de 300 grame, o scădere de maximum 9 grame pentru pâinea de 400-500 grame, scăderi de 7,5 grame pentru pâinea de 600-1.000 grame și de 7 grame pentru pâinea ce depășește 1.000 grame. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5493 secunde