Protecția Consumatorilor recomandă: Atenție la pește!

286
Protecția Consumatorilor recomandă: Atenție la pește! - peste-1619254814.jpg

Articole recomandate

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă consumatorilor o atenţie sporită la achiziţionarea de peşte, a preparatelor din peşte preambalate şi a conservelor din peşte, în această perioadă. "Vă recomandăm să nu cumpăraţi peşte sau produse din peşte din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare. Totodată, acesta nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi, astfel, riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea", a scris, sâmbătă, pe Facebook, Autoritatea.

Potrivit specialiştilor, pentru ca peştele şi produsele din peşte să nu reprezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, trebuie avute în vedere următoarele aspecte: acordaţi o atenţie deosebită aspectului exterior al produsului, pentru a vă forma o prima apreciere asupra gradului de prospeţime; nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai sau produse cu miros şi culoare modificate, aspect de vechi etc.; refuzaţi să cumpăraţi peşte şi produse din peşte dacă aveţi îndoieli asupra gradului de prospeţime, calitatea şi modul de informare prin etichetare; urmăriţi modul de etichetare a peştelui şi a produselor din peşte şi nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate. De asemenea, se recomandă consumatorilor să refuze să cumpere peşte şi produse din peşte preambalate, pe ale căror etichete nu este înscrisă data durabilităţii minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau a depăşit termenul.

În acelaşi timp, la cumpărarea peştelui şi produselor din peşte, trebuie solicitat şi păstrat bonul de casă pentru a putea proba achiziţia în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea produsului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3934 secunde