Puneți-vă pe făcut copii! Crește indemnizația

1627
6
Puneți-vă pe făcut copii! Crește indemnizația - indemnizatie1-1348589802.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru familiile care se gândesc să facă un copil sau pentru cele care au deja un bebeluș. Începând cu 1 octombrie, indemnizația pentru creșterea copilului va reveni la valoarea de 85 la sută din veniturile pe ultimele 12 luni, înainte de nașterea copilului.


Camera Deputaților a adoptat, ieri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizației de creștere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012, Camera fiind for decizional. 
Revenirea indemnizației pentru creșterea copilului la cuantumul de 85 la sută din salariu este valabilă atât în ce privește opțiunea pentru un concediu de creștere a copilului de un an, cât și în cea de doi ani. De asemenea, stimulentul de inserție se va acorda și pentru persoanele care au optat pentru concediul până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani. Acest lucru va ajuta la crearea unui echilibru între nevoia părinților de a fi aproape de copil în primii ani de viață și reintegrarea mai rapidă pe piața muncii. 
Modificările legislative introduc o perioadă flexibilă pentru achitarea impozitelor și taxelor locale. Astfel, verificarea plății impozitelor și taxelor locale se va face doar în cazul familiilor și persoanelor singure care au dreptul stabilit de cel puțin șase luni, pentru evitarea oricărei discriminări. Sunt excluse de la această verificare familiile monoparentale. De asemenea, se stabilește o perioadă de grație de 60 de zile pentru cei care nu și-au achitat impozitele locale aferente anului precedent, timp în care pot achita această datorie și astfel se poate evita suspendarea plății indemnizației, așa cum s-a decis în anul 2011. 


Maximul 3.400 de lei pe lună 
Astfel, începând de la 1 octombrie 2012, familiile care au adus pe lume un copil au două opțiuni. Prima este pentru concediul de creștere a copilului timp de 12 luni, caz în care va primi o indemnizație de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni, nu mai mică de 600 de lei și nu mai mare de 3.400 de lei lunar. Cea de-a doua variantă este concediul de creșterea copilului timp de 24 de luni, în care de asemenea va primi o indemnizație de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni, dar plafonul maxim este de 1.200 de lei lunar. 


Venituri neîntrerupte timp de 12 luni 
Pentru a beneficia de aceste drepturi, este necesar ca timp de 12 luni înainte de creșterea copilului să fi avut venituri pentru care s-au plătit cotizațiile sociale, de asemenea, se ia în calcul ca perioadă dacă s-au aflat în concediul medical, frecventează cursurile la zi ale învățământului universitar sau postuniversitar, au beneficiat de indemnizație de șomaj ori s-au aflat în concediu cu sau fără plată de creștere a copilului sau au beneficiat de pensie de invaliditate. 


Ce venituri se iau în calcul 
Pentru ca să beneficiați de indemnizația de creștere a copilului, se iau în calcul trei tipuri de venituri: cele salariale, cele din activități independente și cele din activități agricole supuse impozitului pe venit. 
Veniturile din activități independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere și veniturile din drepturi de proprietate intelectuală. De asemenea, se consideră venituri din activități independente și cele obținute din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală provenind din brevete de invenție, desene și modele, mostre, mărci de fabrică și de comerț, procedee tehnice, know-how, din drepturi de autor și drepturi conexe dreptului de autor și altele asemenea. 


Comentează știrea

radu
26 septembrie 2012
!

nu e nevoie de indemn, parazitii stiu deja.

aura
26 septembrie 2012
si dupa doi ani un copil mananca mai putin?

dar alocatia de 43 de lei cand creste ce putem lua unui copil de acesti bani fiind la scoala sau gradinita unde numai fondu clasi se cere de la 200 lei si plus alte cereri,sunt parinti care au salariu minim pe economie si poate au 2-3copii la scoala.

Ionel
26 septembrie 2012
Pai stirea nu se refera

la alocatia de 200 de lei pe care o primeste copilul pana la doi ani.Cei 200 de lei ar trebui sa-i primeasca mamele care primesc indemnizatia,nu femeile din etnia rroma care fac copii doar pentru a primi acesti bani;in patru ani,o tiganca face trei copii;cand cel amre are patru ani,e deja la "munca'.

Răspuns la: !
Adăugat de : radu, 26 septembrie 2012
nu e nevoie de indemn, parazitii stiu deja.
io
26 septembrie 2012
cine te pune sa-i faci?...

...si cine plm vrei sa ti-i creasca?

Răspuns la: si dupa doi ani un copil mananca mai putin?
Adăugat de : aura, 26 septembrie 2012
dar alocatia de 43 de lei cand creste ce putem lua unui copil de acesti bani fiind la scoala sau gradinita unde numai fondu clasi se cere de la 200...
Radu B
26 septembrie 2012
Andreea esti disponibila ?

suna-ma sunt fierbinte :) Problema este exact cum a spus-o si "io acum o ora", cine ii creste ???

justice
26 septembrie 2012
drogatii de la Tonitza

dar cum este posibil ca un grup de tineri drogati si traficanti, scandalagii sa vina in curtea scolii NIcolae TOnitza zi de zi, sa fure din masini si din apartamente si sa-si vanda prietenele pe bani ..politia chiar nu poate face nimic..si mai sint si bodyguarzi acolo

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7957 secunde