Purtarea de măști în public va deveni obligatorie pe întreg teritoriul Germaniei

190
Purtarea de măști în public va deveni obligatorie pe întreg teritoriul Germaniei - germanyhealthvirusreichstag16151-1587565994.jpg
Purtarea de măști în public va deveni obligatorie pe întreg teritoriul Germaniei, în grade diferite, după ce toate cele 16 landuri au anunțat adoptarea de legislații în acest sens, informează agerpres.ro.


Miercuri, orașul Bremen a devenit ultimul land german care a declarat obligatorie purtarea de măști.


Un purtător de cuvânt al guvernului municipal a spus că legislația în acest sens ar urma să fie votată vineri. Aceasta prevede obligativitatea de a-și acoperi gura și nasul pentru persoanele care se duc la cumpărături sau folosesc transportul public.


Asemănătoare sunt și regulile din alte landuri, chiar dacă Berlinul și landul Brandenburg ce înconjoară capitala germană vor promulga legi pentru obligativitatea purtării de măști doar în transportul public.


După discuții avute cu liderii regionali, cancelarul federal german Angela Merkel a emis săptămâna trecută instrucțiuni la nivel național ce permit redeschiderea unor magazine și afaceri, dar care subliniază că purtarea de măști în public este "insistent recomandată".


Răspunsul Germaniei la coronavirus a luat o formă amestecată dat fiind sistemul federal al țării, cauzând unele fricțiuni.


Majoritatea prevederilor referitoare la purtarea de măști urmează să intre în vigoare de săptămâna viitoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0601 secunde