Raed Arafat, ANUNȚ DESPRE MARELE CUTREMUR care ar putea avea loc în România. "Fiecare județ va avea două containere de căutare-salvare"

841
1
Raed Arafat, ANUNȚ DESPRE MARELE CUTREMUR care ar putea avea loc în România.

Articole recomandate

Fiecare județ din România va avea, până la sfârșitul acestui an, câte două containere de căutare-salvare în caz de cutremur, a anunțat marți, la Pitești, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

"Cel puțin pentru partea de căutare-salvare urbană, anul trecut am încheiat dotarea fiecărui județ cu câte un container de căutare-salvare, iar în acest an se achiziționează al doilea container. Deja sunt contractate. Deci, la sfârșitul acestui an, fiecare județ va avea două containere de căutare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce înseamnă că, în jurul fiecărui container, se dezvoltă o echipă de căutare-salvare (...) de intervenție pe partea de clădiri prăbușite și alte situații care necesită echipamentele respective", a declarat dr. Arafat, potrivit AGERPRES.

În opinia sa, prin dotarea fiecărui județ cu câte două containere de căutare-salvare se va asigura necesarul pentru acest tip de intervenții.

"Deci, dacă comparăm, acum un an nu aveam nimic, anul trecut aveam unul în fiecare județ, anul acesta vom ajunge la două în fiecare județ, ceea ce noi considerăm că este o cifră corectă, nu mai trebuie să mergem mai departe pe acest tip de dotare", a precizat coordonatorul DSU.

În context, Raed Arafat a subliniat că momentul producerii unui cutremur nu poate fi prezis, dar autoritățile au datoria să fie pregătite în caz de nevoie.

"Oficial, nu știm când va fi un cutremur. Eu sper să fie cât mai târziu sau să nu fie deloc. Noi avem obligația să ne pregătim. Dacă ne vede lumea că ne pregătim, că facem anumite exerciții (...), asta nu înseamnă că mâine va fi un cutremur. Noi avem rolul (...) să pregătim populația și instituțiile. Când va fi un cutremur? Dacă eu aș afla acum, cred că aș primi premiul Nobel. (...) E foarte greu să prezici aceste lucruri acum", a spus coordonatorul DSU.

Raed Arafat a participat marți, la Pitești, la prezentarea bilanțului activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș pe anul 2017.

sursa: romaniatv.net



Comentează știrea

indel
31 ianuarie 2018
cutretretremur

Baietii si fetitele din jurul faliei San Andrea stau cu morcovu' de decenii. Sint convins ca Raed este un tip exceptional de destept, dar....nu poti (inca) prezice cutremurele. Poate uraganele.... :-) (ha, ha, ha)

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Ianuarie 2018
Stire din Social : A FOST CUTREMUR LA CONSTANȚA!
Vineri, 26 Ianuarie 2018
Stire din Social : A FOST CUTREMUR!
Vineri, 19 Ianuarie 2018
Stire din Social : Cutremur în județul Vrancea
Pagina a fost generata in 1.2238 secunde